Gebruiksaanwijzing voor Windows Media Player 11

Gebruiksaanwijzing voor Windows Media Player 11


Windows Media Player 11 is een muziek en video afspelen van software die wordt geleverd met Windows. Zelfs als je een oudere versie van Windows hebt, kunt u Windows Media Player 11 downloaden van Microsoft. U kunt het gebruiken om muziek- of videobestanden af ​​te spelen, muziek maken afspeellijsten en kopieer muziekbestanden van en naar cd's. U kunt het ook gebruiken om muziek te kopiëren naar uw draagbare muziekspeler. Als uw computer is aangesloten op het internet, zal het de nummers te identificeren in je bibliotheek en download albumhoezen die verder gaat met hen.

instructies

Muziek of video's toe te voegen

1 Verzamel muziek en video's in mappen op uw harde schijf of een computernetwerk. Windows Media Player zal controleren voor muziek en video bestanden in mappen die u opgeeft, dus het is makkelijker als ze allemaal verzameld in slechts een paar mappen. Let op de namen en locaties van deze mappen voor de volgende stappen.

2 Open Windows Media Player en klik op het tabblad "Bibliotheek" aan de top. Selecteer 'Voeg toe aan bibliotheek "uit het menu dat naar beneden zakt.

3 Klik op de knop "Geavanceerde opties". Een dialoogvenster verschijnt.

4 Blader door de lijst die neemt het midden van het dialoogvenster onder "gecontroleerde mappen." Controleer om te zien of een van de mappen die uw muziek of video's bevatten, zijn al op de lijst. Zo niet, klik op de knop "Add" om een ​​map toe te voegen. Ga naar de map die u wilt toevoegen, hetzij op uw harde schijf of op een computernetwerk u toegang hebt, en klik op de knop "OK".

5 Herhaal de bovenstaande stap voor elke map die u in stap één hierboven. Windows Media Player zal alle muziek, podcast of video-inhoud in de mappen die u gekozen toevoegen en zal deze mappen controleer elke keer dat u Windows Media Player gebruiken en geen nieuwe inhoud automatisch toe te voegen.

Muziek en afspeellijsten

6 Klik op het tabblad "Library" te bekijken en af ​​te spelen muziek en video's.

7 Sorteer uw bibliotheek met behulp van de lijst aan de linkerkant. Klik op de woorden in de lijst aan uw bibliotheek door "Artist", "Album", "Song" of sorteren "genre." Bekijk hier de lijst in het grote midden ruit die albumhoes zal laten zien en een lijst van alle nummers, podcasts en video bestanden in uw bibliotheek.

8 Klik op een titel om een ​​nummer of podcast of een album te selecteren om het hele album te selecteren.

9 Speel het lied, podcast of video door te klikken op de driehoekige "Play" knop in de control panel. U kunt dan pauzeren of snel vooruit zoals gewenst. Als u een album of een artiest geselecteerd, wordt het volgende nummer uit die groep te spelen zodra de eerste is voltooid.

10 bestanden slepen naar het venster Playlist aan de rechterkant om ze toe te voegen aan een afspeellijst. Houd ze toe te voegen totdat je klaar bent met het bouwen van een lijst, klik dan op de knop "Save Playlist" aan de onderkant van het venster Playlist. Typ een naam voor de afspeellijst en klik op 'Opslaan'. U kunt dan spelen deze afspeellijst uit de lijst met afspeellijsten in de lijst Bibliotheek wanneer u maar wilt.

Rippen, Branden en synchroniseren

11 Selecteer het tabblad "Rip" en selecteer "Format." Kies de muziek bestandsformaat dat Windows Media Player moeten gebruiken om muziek dat het kopieën van cd's op te slaan. Klik op "Rip" opnieuw en selecteer "Bit Rate" om de opnamekwaliteit opgeven. Hoe hoger de bitsnelheid, hoe beter de kwaliteit, maar de bestandsgrootte is ook groter zijn.

12 Plaats een cd in het cd-station van uw computer. Windows Media Player zal "Rip" of kopieer de muziek tracks van de cd in individuele dossiers. U ziet een voortgangsbalk als elk bestand is gekopieerd, en de bestanden in uw bibliotheek als het kopiëren is voltooid. Selecteer "Burn" of "Sync" wanneer u bestanden op een cd of Sync ze branden op een draagbare muziekspeler. De processen zijn vergelijkbaar.

13 Plaats een lege cd in de cd-brander als u van plan bent om een ​​cd branden, of sluit uw draagbare muziekspeler aan op uw computer als u bestanden kopieert naar het. Windows Media Player zal de disc of het apparaat te herkennen.

14 bestanden slepen naar het lijstvenster aan de rechterkant (dezelfde locatie als het paneel Playlist). U kunt ook op een bestaande afspeellijst en sleep alle muziek uit die afspeellijst in het lijstvenster.

15 Klik op "Start Burn" of "Start Sync" aan de onderkant van het lijstvenster. Kijk naar de voortgangsbalk om te zien wanneer het proces is voltooid. Als u het branden van een cd, zal de cd te verwijderen zodra het brandproces is voltooid.

Hints

  • Wetten op het auteursrecht en digitale claimemissies zijn ingewikkeld. Vaak kan digital rights management (DRM) beveiligingen te voorkomen dat u het kopiëren van bestanden als je wettelijk niet kunnen doen. Dit kan niet altijd waar te zijn, echter, dus je moet lezen over auteursrecht en begrijpen hoe ze van toepassing zijn op digitale media die u hebt aangeschaft voordat u kopieën maakt.