Hoe maak je een taxonomie voor Websites Definieer

Hoe maak je een taxonomie voor Websites definiëren. Het definiëren van de taxonomie of de structuur goed kan maken of levensvatbaarheid van een website te breken. Als de taxonomie is verwarrend, zal de site binnenkort mislukken. Hier is hoe om het goed te krijgen.

instructies

1 Begrijp de doelgroep van de website. Als de doelgroep is niet web-savvy, is een simplistische taxonomie nodig. Omgekeerd, als de doelgroep bestaat uit opmerkzaam IT-professionals, het ontwerp structuur zal een meer exotische taxonomie nodig.

2 Vergeet niet dat voor elke klik, kan verkeer op de site dalen met maar liefst vijftig procent. Hoe meer een bezoeker moet klikken om iets te vinden, hoe groter de kans dat ze is om de website te verlaten. Houd het aantal klikken tot een minimum.

3 Definieer de factoren die de taxonomie voor websites te bepalen. De eerste is de zakelijke context. Business context verwijst naar de omgeving waarin het gebruik van de website optreedt. Met andere woorden, wat is het zakelijke doel van de website? Volgende zijn de gebruiker kenmerken van de website doelgroep. In wezen, wat zijn de typische gebruikspatronen en web gewoonten van de typische gebruiker van de site? Tenslotte, de inhoud moet aansluiten op de twee bovengenoemde factoren. De inhoud moet het doel van de operatie en de behoeften van de gebruiker relevant zijn.

4 Handhaving van de taxonomie draad doorheen de site. Definieer het thema en het doel van de website en trouw blijven aan dat idee gedurende de bouw van de website. Soms ideeën kunnen vervormd raken en het oorspronkelijke doel verloren gaat tijdens het ontwerpproces.

5 Construct standaarden en richtlijnen voor de taxonomie van een website. Als er geen strikte definitie van het ontwerp structuur en inhoud relevantie, wordt de website continuïteit en de focus op de oorspronkelijke doelstellingen verloren. Vergeet niet het doel van de website, de doelgroep gebruik van de site en wat de interne doelstellingen van de site zijn.