Hoe werkt een draadloze adapter werken?

Een draadloze adapter kunnen gebruikers draadloos verbinding met het internet. Met behulp van een draadloze adapter elimineert de noodzaak voor dat u uw PC te verbinden met een kabel of een modem om verbinding met het Internet. De draadloze adapter kunt u toegang tot internet hebben, ongeacht uw locatie. U kunt de verbinding van uw provider aan u verstrekt gebruiken, of u kunt verbinding maken met Wi-Fi-toegang die beschikbaar zijn bij de meeste restaurants of hotels is. Dit maakt het makkelijker om tijdens het werken op de weg.

Aansluiten op uw computer

Draadloze adapters kunnen aansluiten op uw PC met behulp van verschillende methoden. Sommige adapters zijn geplaatst binnenkant van uw computer; anderen zijn aangesloten op uw pc via de USB-poort. De meeste gebruikers de voorkeur aan een draadloze USB-adapter, omdat het makkelijker om aan te sluiten op uw pc. U kunt ook de adapter delen van de ene pc naar de andere. Als je een laptop hebt, zijn er draadloze adapters die komen in de vorm van een kaart die in een sleuf op uw pc kan schuiven.

Functie

Draadloze adapters uitgezonden signalen met behulp van Service Set ID's (SSID). Een SSID wordt gebruikt om de draadloze netwerken en computers die zijn aangesloten identificeren. De SSID is noodzakelijk voor de adapter voor een draadloze verbinding zonder het gebruik van hardware. De SSID maakt ook het netwerk toegankelijk via een draadloze verbinding met één van de andere computers die op het netwerk. De SSID kan handmatig worden ingevoerd in de instellingen voor uw adapter. Zodra deze instellingen zijn geconfigureerd, is de computer een verbinding tot stand door te zoeken naar deze informatie en het creëren van een link naar het. Als gevolg hiervan, het netwerk heeft de mogelijkheid om draadloos te verbinden.

types

Er zijn drie soorten draadloze adapters. Een 802.11g-adapter is meer in het algemeen de voorkeur. De meeste gebruikers de voorkeur aan dit type adapter, omdat het zorgt voor een snellere internet snelheden. Deze adapters zijn verkrijgbaar tegen betaalbare prijzen, waardoor ze de moeite waard om te gebruiken. Deze adapter kan snelheden tot 54 Mbps. Een 802.11b is een basic en ouder type adapter die niet kunnen voorzien in Internet service in een hoog tempo. Deze adapter is niet zo duur meer geavanceerde adapters en bieden snelheden van ongeveer 11 Mbps. Een 802.111n adapter is een nieuwe draadloze internet adapter die Internet snelheden die sneller is dan zowel de 802.11b en 802.11g zijn biedt. De meeste bedrijven of individuen die sneller nodig en sterker downloadsnelheden liever dit soort adapter. Een nadeel van dit type adapter is dat het een frequentie die wordt gebruikt door de meeste huishoudens apparaten en conflicteren met hen.