Wat is een IPv6-voorvoegsel DHCP?

Wat is een IPv6-voorvoegsel DHCP?


Het Dynamic Host Configuration Protocol (DHCP) maakt computers in een netwerk om de configuratie-instellingen via het netwerk bij het opstarten vragen. De IPv6 prefix deel van het adres van de computer nodig om verbinding met het internet. Internet Protocol versie 6 is een nieuwe aanpak van het systeem, en de toekomst van de DHCP grote invloed.

IP-adressen

Computers communiceren via het internet door het verzenden van gegevens en berichten in pakketten. De bron- en bestemmingsadres van een pakket gaat in de Internet Protocol header voor de gegevens in het pakket lichaam. Deze adressen volgende opbouw van het Internet Protocol. De meerderheid van de computers in de wereld gebruik maken van de aanpak van formaat bepaald door het Internet Protocol versie 4 of IPv4.

Dynamische IP-adressen

Het belangrijkste doel van het Dynamic Host Configuration Protocol is geweest om unieke IP-adressen toewijzen aan computers met een netwerk aan te sluiten of aan klanten van een internet service provider. Computers nu hebben zelden permanent IP-adressen, omdat het aantal beschikbare adressen onder IPv4 naar buiten is loopt al enige tijd als gevolg van het grote aantal apparaten op het internet. Dynamische IP adressering werd uitgevonden om het probleem aan te pakken. Grote netwerken en ISP's bezitten minder adressen dan ze hebben leden. Ze wijzen tijdelijke adressen actieve computers, nemen ze terug wanneer de computer los te koppelen. DHCP is oorspronkelijk gemaakt om een ​​reeks instellingen computers verspreiden, maar het werd op grote schaal gebruikt om IP-adressen.

IP voorvoegsel

IP-adres uitputting werd voorspeld voor tientallen jaren, dus een nieuw adres regeling werd in 1998 afgerond Niet alle netwerk apparatuur was in staat de behandeling, maar als IPv4-adressen op zijn, is de wereld gedwongen om over te schakelen naar de veel langere IPv6-adressen. Het IPv4-adres een 32-bits binair getal. Het IPv6-adres is 128 bits lang, en maakt DHCP grotendeels overbodig. Alle IPv6 adressen op een netwerk bevat twee elementen. De eerste is een netwerk ID, die het IPv6 prefix. De tweede is het fysieke adres van de computer.

Mac adres

Elke computer in de wereld die verbinding kan maken met een netwerk heeft een MAC (Media Access Control) adres. Dit is de functie van de netwerkadapter om gegevens op en af ​​een netwerkkabel. Elke netwerkadapter heeft een uniek serienummer dat het MAC-adres vormt. De beschikbaarheid van miljarden nieuwe adressen onder de regeling IPv6 betekent dynamisch IP-adres niet meer nodig. Computers hoeven niet te vragen hun IP-adres elke keer dat ze opstarten. Zij hebben al de tweede helft van het. De eerste helft, de IPv6-prefix voor het netwerk, is statisch. Zodra de computer verwerft het prefix, kan het op te slaan en te assembleren een eigen IP-adres. Het hoeft niet meer DHCP voor de aanpak. Dynamische IP adressering was het belangrijkste doel van DHCP, zodat het belang van het protocol zal afnemen als IPv6-adressen steeds worden aangenomen.