Hoe maak je een diskette naar een harde schijf formatteren Zorg

Hoe maak je een diskette naar een harde schijf formatteren Zorg


Hoewel verouderd lang geleden, floppy disks zijn nog steeds waardevol in de opmaak en de installatie van een harde schijf. Diskettes zijn goedkoop, niet zo duurzaam als andere media (zoals jump-drives en cd's), en zij in het bezit net genoeg data voor systeembestanden. Maar floppy disks zijn zeer efficiënt bij het laden systeembestanden. Gebruik de tips in deze gids maakt u een opstartbare diskette in staat te formatteren elke grootte harde schijf.

instructies

1 Plaats een geformatteerde diskette in de diskdrive van een computer met internettoegang. Als u nodig hebt om de diskette te formatteren, ga naar "Mijn Computer" en klik met de rechtermuisknop op het pictogram van floppy drive. Selecteer "Format" uit het pop-up lijst die wordt weergegeven.

2 Download een kopie van een harde schijf hulpprogramma applicatie. Programma's als MaxBlast, door Maxtor, zal werken met elke harde schijf. Sla het bestand op het bureaublad en vervolgens kopiëren naar uw floppy --- je een back-up hebben voor het geval van leesfouten.

3 Wacht tot de drukke lampje aan de voorzijde van de floppy drive om af te gaan. Als het lampje nog steeds op of knippert wanneer uw verwijderen van de diskette, riskeert u de schijf te beschadigen of het creëren van leesfouten.

4 Plaats de diskette in de drive van de computer die u wilt formatteren en zet hem weer aan. Uw systeem zal de schijf te lezen bij het opstarten, initialiseren uw cd / dvd-rom-drive en kopieer nodig setup-bestanden om RAM-geheugen van uw systeem.

5 Start het programma vanaf de diskette. Na het opstarten, wordt u gevraagd waar u wilt het hulpprogramma uit te voeren. Je krijgt de mogelijkheid om cd-rom of diskette. Kies floppy.

6 Lees en met uitzondering van toepassing zijnde voorwaarden en bepalingen u aangeboden door het programma. In het hoofdmenu, klikt u op de kop met het label "Utilities." Je krijgt de mogelijkheid voor een snelle formaat, of een complete af te vegen.

7 Kies de optie die het beste werkt voor jou. De snelle formaat verbergt alleen bestanden en maakt de harde schijf lijkt leeg, terwijl een volledige veeg sets elke sector van de drive om nullen en de gegevens permanent gewist.

Hints

  • Vergeet niet om een ​​back-up van al uw bestanden voordat het formatteren --- indien mogelijk.
  • Vergeet niet, in de juiste handen, bestanden kunnen nog steeds worden opgehaald uit uw harde schijf als je een snelle format.After het schrijven van de drive om nullen te doen, worden uw gegevens permanent gewist.