ODS File Type

De bestandsextensie ODS geeft meestal een OpenDocument spreadsheet-bestand, die u kunt maken en openen met OpenOffice.org Calc of andere spreadsheetprogramma's. Programmeurs creëerde de ODS-indeling van de problemen met de eigen spreadsheet-formaten om te werken rond. In zeldzame gevallen kan een ODS-bestand een Outlook Express 5 mailbox bestand.

spreadsheets

Een spreadsheet is een document opgemaakt in rijen en kolommen. De rijen lopen horizontaal en worden aangeduid met cijfers, terwijl de kolommen verticaal draaien en worden gelabeld met letters. Deze indeling zorgt voor een raster van cellen waarin u stukjes data kunnen organiseren. Bijvoorbeeld, kunt u een spreadsheet gebruiken om een ​​maandelijks budget te creëren door het labelen van de kolommen per maand, het labelen van de rijen door onderdelen van uw budget (zoals voedsel of kleding), en het typen van de hoeveelheid geld die je te besteden hebt in elke individuele cel . Afgezien van de ODS-formaat, de meest voorkomende vormen van spreadsheetbestand zijn XLS en XLSX, gebruikt met Microsoft Excel.

OpenDocument Format

De meeste commerciële office suites, zoals Microsoft Office, op te slaan hun bestanden in een eigen formaat speciaal gemaakt voor dat programma. Dit betekent dat u in de problemen wanneer u probeert een bestand te openen met een programma dat geen deel uitmaakt van hetzelfde office suite. Er zijn manieren om een ​​bestand over te brengen van het ene programma naar het andere - bijvoorbeeld, kunt u Microsoft Excel gebruikt om een ​​XLS-spreadsheet-bestand in CSV-formaat op te slaan. Echter, deze strips het bestand van een groot deel van de opmaak. OpenDocument bestandsformaten, waarin de ODS spreadsheet formaat en de ODT tekstdocument formaat bevatten, werden opgericht als een non-proprietary formaat om het gemakkelijker maken om bestanden te openen in verschillende programma's en op verschillende platformen.

Opening

U kunt ODS-bestanden te openen in OpenOffice.org Calc en andere gratis spreadsheetprogramma's, zoals LibreOffice. Als u al Microsoft Office en willen niet naar een ander kantoorpakket downloaden, kun je de Zon ODF-plugin installeren voor Microsoft Office, een gratis plug-in die u toelaat om ODS bestanden en andere OpenDocument-bestanden te openen in Microsoft Office. U kunt ook een ODS spreadsheet converteren naar een ander bestandsformaat met behulp van een online converter, zoals Zamzar.

Outlook Express File

Als je problemen met het openen van de ODS-bestand in een spreadsheet programma, is het misschien een Outlook Express 5 mailbox bestand. Dit is een oudere, veel minder vaak voor bestandstype, als nieuwere versies van Outlook Express gebruik maken van de DBX-bestand extensie voor mailbox bestanden. Dit type van ODS bestand slaat e-mails aangemaakt of opgeslagen in Outlook Express, een e-mail client is opgenomen in oudere versies van Windows.