HTML Coding voor Math

Het veld van de wiskunde heeft zijn eigen karakter, die PC-toetsenborden niet sleutels voor. Daarom moet u speciale HTML-codes gebruiken om deze tekens weer te geven op een webpagina. Als u een toepassing gebruikt om webpagina's te maken, dient u eerst de Help-bestanden om te leren van de opdrachten of knoppen die een galerie met wiskundige symbolen weer te geven. De galerijen laat u snel de symbolen die u nodig hebt in te voegen zonder dat ze hun HTML-codes handmatig invoeren. Als u codes handmatig hoeft in te voeren, rekening mee dat alle codes eindigen met een puntkomma.

Griekse Brieven

Math is gevuld met personages uit het Oudgrieks. Deze karakters zijn de hoofdletters van pi, sigma, phi, en vele anderen. De HTML-codes voor de zojuist genoemde brieven zijn "& Pi;" en "& # 928;" voor pi, "en Sigma;" en "& # 931;" voor sigma, en "& Phi;" en "& # 934;" voor phi.

Superscript en Subscript

HTML's superscript en subscript entiteiten laten communiceren wiskundige begrippen als exponenten en logaritmen. Je hebt ook de mogelijkheid van het gebruik van HTML-tags die speciaal voor superscript en subscript symbolen, in plaats van de entiteiten. Gebruik de volgende entiteit code om een ​​hypothetische X verhogen tot de tweede macht:

x & # 178;

Om de HTML-tag te gebruiken voor deze hetzelfde symbool, gebruikt u de volgende sample verklaring:

x <sup> 2 </ sup>

Gebruik de "<sub>" tag voor de indices.

Statistieken

Gebruik HTML entiteiten statistische begrippen, zoals de sigma symbool van standaarddeviatie, of de mu symbool van een rekenkundig gemiddelde te communiceren. De volgende code toont de mu-symbool op een webpagina:

& # 956;

U kunt deze code, die gemakkelijker te onthouden en gemakkelijker te gebruiken om te lezen wanneer je nodig hebt om een ​​webpagina te bewerken:

& Mu;

Om de kleine letters Griekse sigma karakter te communiceren, gebruikt u een van de volgende codes:

& Sigma;

& # 963;

fracties

Als u nodig hebt om breuken te tonen op een webpagina doen dat met een code zoals "& frac14;" voor een kwart, "& frac12;" gedurende een half of '& frac34; " driekwart. U kunt ook numerieke codes te gebruiken voor deze fracties. Type "& # 188;" voor een kwart, "& # 189;" gedurende een half en "& # 190;" driekwart. Voor andere fracties, moet u numerieke codes te gebruiken, omdat er geen alfabetische codes bestaan. Bijvoorbeeld, om een ​​derde te geven op een webpagina, gebruikt u de volgende code:

& # 8531;

rekening

Calculus symbolen zijn de S-vormige symbool voor de integratie, en de Griekse delta karakter verschil uit te drukken. Gebruik "& int;" de integratie symbool zojuist genoemde tonen. U kunt ook gebruik maken van de volgende numerieke entiteit:

& # 8747;

Om delta te laten zien, typt u een van de volgende:

&Delta;

& # 8710;

Logica en Set Notation

Discrete wiskunde heeft zijn eigen set van symbolen, die je HTML-codes kunt uitdrukken. Om de "Voor alle" symbool, dat verschijnt als een omgekeerde express "A", gebruik dan de lettercode "& forall;" of de volgende numerieke entiteit:

& # 8704;

Drukken de 'Not' symbool dat gebruikt wordt in de logica vergelijkingen door het intikken van een van de volgende codes:

&niet;

& # 172;

geometrische Symbolen

Geometrische symbolen zijn die voor het aangeven van een rechte hoek, parallelle lijnen, en willekeurige hoeken. Gebruik "& ang;" voor de willekeurige hoek symbool, die eruit ziet als een "V" letter draaide op zijn kant. U kunt ook de numerieke entiteit te gebruiken "& # 8736;" voor dit personage. Type "& # 8741;" de parallelle lijnen symbool te drukken, en typ "& # 8735;" het symbool voor een rechte hoek drukken.