Soorten Network Software

Soorten Network Software


Netwerk software, die werkt via een netwerk in plaats van op een individuele computer, kan taken die aan te vullen, in te schakelen of te vervangen end-user software uit te voeren. -Netwerk-gebaseerde antivirus software supplementen desktop antivirus software. Netwerk messaging server software kunnen computers van eindgebruikers om instant messages heen en weer te sturen. En server-applicatie software, zoals Customer Relationship Management software, vervangt de end-user contact management software. Alle netwerksoftware deelt het gemeenschappelijke doel van het verhogen van de productiviteit en het verbeteren van de veiligheid voor de netgebruikers.

Soorten Network Software

Draadloze netwerken zal de verspreiding van het netwerk van software mogelijk te maken.

Geschiedenis

Hoewel computernetwerken begon te ontstaan ​​in de jaren 1970, heeft een netwerk gebaseerde software niet beginnen te verspreiden op grote schaal tot personal computers gemeengoed in huis en kantoor instellingen in de late jaren 1980 en vroege jaren 1990 werd. Echter, de komst van de visuele browser voor het internet in het midden van de jaren 1990 betekende het echte keerpunt voor netwerk-software, omdat het effectief verandert de definitie van het netwerk van een hulpmiddel handig vooral door het bedrijfsleven in een instrument nuttig voor thuisgebruikers en consumenten wereldwijd.

types

-Netwerk versies van desktop software bestaat voor tal van software types, met het grootste aantal rassen geconcentreerd op gebieden als communicatie en veiligheid. Netwerksoftware voor de communicatie omvat e-mail, instant message, teleconferencing en videoconferencing toepassingen. Netwerksoftware voor de veiligheid omvat antivirus, spamfilters, firewall en data-access management applicaties. Hoewel ze minder vaak voor, zijn netwerk software versies van de productiviteit op kantoor hulpmiddelen, zoals spreadsheets en tekstverwerkers, beginnen te vermenigvuldigen.

voordelen

De voordelen van het netwerk van software in vergelijking met desktop software zijn onder andere gecentraliseerd beheer en lagere end-user technische ondersteuning problemen. Bijvoorbeeld, als een bepaalde desktop software slaat alle gegevens op een netwerk delen, het gevaar data verloren gaan wanneer een eindgebruiker ongeluk schade zijn computer vermindert.

overwegingen

De gecentraliseerde aard van het netwerk van software houdt in dat als het netwerk applicatie uitvalt, alle gebruikers die proberen verbinding te maken met de toepassing zal niet in staat om dat te doen. Het uitvallen van een enkel netwerk software applicatie kan leiden tot wijdverspreide productiviteit afneemt.

potentieel

De aard en het gebruik van het netwerk van software kan evolueren als draadloze netwerktechnologie grotere schaal beschikbaar. Zonder de door de behoefte aan bekabelde verbindingen, zoals Ethernet beperkingen, kan netwerkdekking snel uit te breiden, waardoor meer en meer gebruikers toegang tot netwerken, waar bekabelde netwerken waren eerder niet beschikbaar.

verschillen

De termen "netwerksoftware" en "netwerksoftware" worden vaak door elkaar gebruikt. Echter, netwerksoftware meestal verwijst naar de software die netwerken mogelijk maakt. Novell en Microsoft, bijvoorbeeld, zijn twee zeer bekende ontwikkelaars van netwerksoftware. Netwerksoftware, daarentegen, is software die werkt wanneer het netwerk al is ingeschakeld.