Hoe om te controleren System Uptime

Het controleren van de uptime van het systeem in Windows helpt beheerders te evalueren elke vorm van onverwachte reboots op een server. Het helpt ook met de analyse van de betrouwbaarheid server. Het vinden van de uptime van het systeem van een Windows XP, 2003 en 2008 server bereikt door de opdrachtprompt console. Er zijn twee manieren om de uptime van het systeem, elk hoeft alleen een command line en een single entry controleren.

instructies

1 Klik op het menu van Windows "Start" en selecteer "Run." Typ "cmd" in het tekstvak en druk op de "Enter".

2 Typ "systeminfo" in de opdrachtprompt en druk op "Enter." Dit kan enkele minuten om uw systeemconfiguratie laden.

3 Scroll naar beneden naar de lijn met het label "Systeem Boot Time." Dit is de datum waarop de computer voor het laatst opgestart. Het systeem uptime is het verschil tussen de huidige datum en het opstarten.

4 Type "netto-statistieken <werkstation of server>" in de opdrachtprompt. Vervang "<werkstation of server>" met het type computer waarop het commando wordt uitgevoerd. Bijvoorbeeld, als je op een laptop of computer thuis, type "netto statistieken werkstation." Als u op een server machine, typ "net statistieken server."

5 Ga naar de eerste uitgang lijn met het label 'Statistieken Sinds. " Dit toont de datum van de laatste boot en kunt u de totale uptime van de computer te evalueren.