Het doel van de Laptop Inverter

Het doel van de Laptop Inverter


De omvormer is onderdeel van een laptop beeldscherm. Ook bekend als inverter board, scherm omvormer of LCD-inverter, het apparaat is een kleine groene bord bevestigd aan de onderkant van het LCD-scherm. In een laptop computer, het LCD-scherm is gebaseerd op een back-lichtbron gelijkmatig licht op het scherm, en de omvormer fungeert als voeding voor deze lichtbron.

Arrangement

Een laptop beeldscherm bestaat uit het LCD-scherm met zijn gemonteerd back-lichtbron, de videokabel en de omvormer. U kan de raad openen door het verwijderen van de kunststof frame grenzend aan het LCD-scherm, die bekend staat als het scherm bezel, en nieuwsgierige de uiteinden los om de omvormer van zijn plaats te trekken. Bij de meeste modellen is de omzetter een smalle strook PCB (printed circuit board) en afhankelijk van de fabrikant en het model, al dan niet worden ingekapseld in een kunststof buitenlaag. De omvormer bord heeft aansluitingen aan beide zijden, en draden aan te sluiten aan de linkerkant van de videokabel (LCD-scherm kabel), en de rechterkant om de gemonteerde back-light lamp.

inverter Storing

Als de omvormer niet werkt, of wanneer het aansluiten van kabels beschadigd zijn, het LCD-scherm donker vaak gaat, of niet branden helemaal. Dit gebeurt omdat de omvormer niet in staat is om low-voltage gelijkstroom om te zetten van het moederbord van de laptop en leveren de LCD back-licht met een hoge-voltage netvoeding. Zonder dit vermogen, de back-licht, lamp is niet in staat om het LCD-scherm licht en als gevolg daarvan, wordt het scherm gedimd. Zelfs wanneer de omvormer goed werkt, kan het LCD-scherm niet oplichten als gevolg van beschadigde of losse bedrading.

Diagnose

De oorzaak van een laptop LCD problemen met zich meebrengt het controleren van de inverter raad van bestuur, de back-lichtbron en het scherm zelf. Aangezien symptomen van inverter falen en back-light lampuitval lijken, is het vaak moeilijk vast te stellen welke component beschadigd. Bijvoorbeeld, wanneer het scherm niet voldoende te verlichten, kan ofwel te wijten zijn aan een versleten back-light lamp, of een storing inverter board.

Het is gemakkelijker om te bepalen of de laptop scherm probleem wordt veroorzaakt door de back-light-omvormer combinatie of een moederbord verwante kwestie; als de computer is in staat om beelden weer te geven op een externe monitor, het probleem is met het beeldscherm en niet het moederbord videokaart.

Bepaling

Een omvormer kan worden gecontroleerd om te bepalen of deze stroom krijgt van het moederbord met een multimeter. De positieve en negatieve draden van de meter zijn verbonden met corresponderende pennen op het bord en het lezen wordt waargenomen. Het testen van de inverter raad van bestuur is een ingewikkeld proces en mag alleen worden uitgevoerd door ervaren professionals. Indien de raad per ongeluk wordt kortgesloten, kan het zowel de omvormer en het moederbord beschadigen.

Vervanging

Aangezien omvormers zijn niet universeel, zal niet alle laptops werken met alle soorten. Een laptop zal accepteren alleen een omvormer board die verenigbaar is met de moederbord en back-lamp is. het apparaat vervangen meebrengt bestellen voor specifieke omvormers van de fabrikant door te verwijzen naar de component modelnummer. Als een niet-ondersteund type is aangesloten, kan het de back-light lamp en het moederbord beschadigen.