Hoe te converteren Megabytes aan Gigabytes

Hoe te converteren Megabytes aan Gigabytes


Megabytes en gigabytes zijn eenheden computergeheugen opslag, met beide termen vaak gehoord in de computerindustrie om de opslagcapaciteit van computers en groottes van programma's en bestanden definiëren. Eén megabyte is gelijk aan 1024 kilobytes en één gigabyte is gelijk aan 1024 megabytes. Hoewel een groot aantal converters bestaan ​​die het gemakkelijk maken om te zetten tussen de verschillende eenheden, dan kunt u ook megabytes aan gigabytes met een eenvoudige wiskundige vergelijking te zetten.

instructies

1 Vind de megabyte nummer dat u wilt converteren.

2 Verdeel dit getal met 1024 met behulp van de rekenmachine. Als u bijvoorbeeld 29.785 megabytes om te zetten in gigabytes, zou je verdelen 29.785 van 1024 tot 29,086 gigabytes te krijgen.

3 Gebruik een online converter om de conversie in plaats daarvan uit te voeren, door een bezoek aan een site CSGNetwork.com zoals (link in Resources), het invoeren van de megabyte nummer in het daarvoor bestemde veld en klikken op "Bereken."

Hints

  • Rond de nummers voor het uitvoeren van de vergelijking om het minder ingewikkeld te maken, tenzij u een exacte conversie nodig.