Hoe Fix ooVoo Audio

Hoe Fix ooVoo Audio


Niet goed functionerende hardware, onjuiste instellingen van de computer en een aantal andere factoren kunnen houden u van communicatie via ooVoo succes. Zo kan video chat partners niet uw stem horen of u kunt ze niet horen. Voordat u nieuwe audio hardware of neem contact op technische ondersteuning te kopen, probeer dan een paar audio-tips voor het oplossen van problemen. U mag zelf het probleem snel op te lossen.

Controleer Basic microfoon aansluitingen en instellingen

Zorg ervoor dat uw externe headset of microfoon correct in uw geluidskaart is aangesloten en de mute-knop is uitgeschakeld. Als u een USB-microfoon gebruiken, controleer dan of de USB-kabel van de microfoon is aangesloten op een USB-poort van uw computer correct. Als u een rode X op de knop de microfoon in het gespreksvenster video, uw microfoon is gedempt. Klik op de knop om het dempen van de microfoon.

Test je microfoon

Als je in een video-oproep beëindigen, klikt u op "Help" en vervolgens op "Controleer uw audio en video." Ga naar het Input Level sectie en volg de instructies om alle audio-ingang apparaten van uw computer te testen. Wanneer u slechts één microfoon hebt aangesloten, dat is het enige apparaat dat u zult zien. Vraag je chat partners om hun luidspreker-instellingen controleren wanneer ze je niet kan horen. Het is mogelijk dat het probleem ligt op hun einde. Als je niet kan krijg je de microfoon aan het werk, de stekker in een ander; uw oorspronkelijke mike kan worden gebroken.

Test Speakers

Eindig uw video-oproep, als je in één, en klik op "Help", gevolgd door "Controleer uw audio en video." Ga naar het gedeelte Luidsprekers en volg de instructies om de weergave apparaten van uw computer te testen. Als uw luidsprekers werken, moet u muziek die de test speelt horen.

Fix Application Conflicten

Als uw luidsprekers werken in andere toepassingen, maar niet in ooVoo, is het mogelijk dat uw geluidskaart niet is geconfigureerd om te werken met meerdere apps. Druk op "Windows-D," met de rechtermuisknop op luidspreker pictogram in de taakbalk en klik op "Playback Device" om het venster Geluid te openen. Dit venster toont uw afspeelapparaten. Klik op het apparaat dat een groene pijl heeft ernaast, gevolgd door 'Eigenschappen'. Nadat u op "Advanced", verwijdert u de vinkjes uit de twee selectievakjes in de sectie exclusieve modus en klik op "OK" twee keer om uw wijzigingen op te slaan.

Pas Geluidskaart Sample Rate

Het verlagen van uw geluidskaart van de sample rate kunnen sommige audio problemen op te lossen. Druk op "Windows-D" en met de rechtermuisknop op het pictogram van de luidspreker taakbalk. Klik op "Playback Device" en klik met de rechtermuisknop standaard afspeelapparaat van uw computer. Het is het apparaat dat een groene pijl naast het heeft. Klik op "Eigenschappen", gevolgd door "Geavanceerd" en klik op het drop-down menu in de sectie Standaard formaat. Selecteer een sample rate dat is trager dan degene die momenteel is geselecteerd.

Andere Diagnostische Tips

Soms is een andere toepassing neemt de controle over je microfoon. Als uw mike nog steeds niet werkt in ooVoo, dicht andere apps die kunnen worden gebruikt. Als u meerdere microfoons of microfoon-apparaten en je chat partners kan je niet horen, klikt u op de microfoon drop-down menu in het gespreksvenster video en selecteer een andere microfoon. Als u een USB headset aangesloten op een USB-poort of USB-adapter hebt, moet je het zien in de drop-down lijst. Als je het niet ziet, de stekker uit het apparaat en sluit het weer. U kunt ook steek de stekker in een andere USB-poort om te zien of dat het probleem wordt opgelost. driver van uw geluidskaart het updaten kan ook audio problemen op te lossen.