Hoe maak je een Word-document in Excel Embedden

Hoe maak je een Word-document in Excel Embedden


Microsoft Excel-spreadsheets zijn nuttige hulpmiddelen voor het kraken nummers en de weergave van de berekeningen, terwijl Microsoft Word is bestemd voor het typen van rapporten en verklaringen. U kunt bij elkaar te brengen door het inbedden van een Word-document in een Excel-spreadsheet. Word-documenten kan een reeds in Word-document gemaakt worden toegevoegd of u kunt een nieuw Word-bestand vanuit Excel insluiten. Met behulp van Word, kunt u tekst maken om mee te gaan met de getallen in de spreadsheet. U kunt zelfs afbeeldingen toevoegen van Word naar de spreadsheet meer professionele en betekenis voor de niet-nummers menigte te maken.

instructies

Maak van een File Option

1 Open Excel en de spreadsheet naar het Word-document in te bedden. Klik op het tabblad "Invoegen" en klik vervolgens op 'Object' in de groep Tekst. Het dialoogvenster Object verschijnt.

2 Klik op het tabblad "Create uit bestand" en klik op de knop 'Bladeren'. Navigeer naar het bestand dat u wilt toevoegen en klik op "invoegen."

3 Kies een optionele opties. Als u wilt om ruimte te besparen in de spreadsheet, klik op de "display als pictogram" checkbox. Dit voegt een document icoon Word. U kunt dubbelklikken op het pictogram om het bestand weer te geven. Als u van plan bent te blijven werken aan het Word-bestand in Word, maar u wilt het bestand informatie automatisch wordt bijgewerkt in het Excel-spreadsheet, klikt u op de "Link naar bestand" checkbox.

4 Klik op "OK" om een ​​Word-bestand toe te voegen aan Excel.

Maak uit Nieuw

5 Open Excel en een spreadsheet om mee te werken. Klik op het tabblad "Invoegen" en klik vervolgens op 'Object' in de groep Tekst.

6 Selecteer het tabblad 'aanmaken van New ". Selecteer "Microsoft Office Word-document" uit de lijst Objecttype (je moet scrollen om het te vinden).

7 Klik op "OK" om een ​​Word-document venster in de spreadsheet invoegen. U kunt typen in het venster document zoals u zou doen in een Word-document. Merk op dat het Excel Ribbon is veranderd in Word instrumenten in plaats van Excel gereedschappen weerspiegelen.

8 Typ uw document. U kunt afbeeldingen invoegen, gebruikt WordArt, stijlen toe te voegen of andere functies die beschikbaar zijn in Word toe te passen. Om terug te keren naar het Excel-spreadsheet, klikt u uit het raam document. U kunt het document Word-venster in Excel uitbreiden door het raam document te selecteren en een van de handgrepen te slepen. Om terug te keren naar het Word-document, dubbelklikt u op het document Word-venster.

Hints

  • In de optie "Create uit Nieuw", dan kunt u ook ruimte in het Excel-document op te slaan door het weergeven van het Word-document als een pictogram in plaats van de tekst. In Excel, klikt u op het tabblad "Invoegen" en klik op 'Object. " Selecteer het tabblad "Nieuwe" en selecteer "Microsoft Office Word-document." Klik in de "display als pictogram" checkbox. Wanneer u klikt op "OK" Word verschijnt, zodat u uw bestand kunt maken. Wanneer u klaar bent met het maken van het bestand, klik op de "Microsoft Office" knop in Word. Klik op "Close" aan de onderkant van het menu om terug te keren naar Excel. Om het Word-document van Excel te openen, dubbelklikt u op het pictogram.