Hoe maak je een site Zoeken naar een trefwoord

Hoe maak je een site Zoeken naar een trefwoord


Zoeken binnen een bepaalde website kan soms de meest effectieve manier om een ​​onderwerp te onderzoeken zijn. Zo kan een bepaalde muzieksite een waardevolle bron van informatie zijn gitaar. In plaats van zoeken op het hele internet voor "guitar", kunt u zoeken die site in plaats daarvan. Dit type van Web onderzoek elimineert duizenden of miljoenen zoekresultaten je zou normaal moeten herzien. Veel grote zoekmachines kunt u uw zoekopdrachten zoekwoord beperken tot specifieke sites.

instructies

1 Bezoek de homepage van een zoeksite, zoals Bing, Google of Yahoo.

2 Voer de volgende query in de pagina's zoekvak:

myQuery website: targetSite.com

Vervang "myQuery" met uw zoekwoord. Vervang "targetSite.com" met de site die u wilt zoeken. Bijvoorbeeld, om te zoeken op het trefwoord "geld" in het Whitehouse website, typt u het volgende in het zoekvak, zonder de aanhalingstekens: "geld website: whitehouse.gov". Ten minste één spatie na het sleutelwoord. U kunt de "http.: // Www" weglaten deel van de URL en gewoon voer de domeinnaam gedeelte zoals hierboven weergegeven.

3 Druk op Enter." De zoekmachine zal de aangewezen plaats te zoeken naar uw zoekwoord. De resultaten verschijnen in de standaard lijst met zoekresultaten.

4 Scan door de resultaten en bekijk de korte beschrijvingen van de items in de lijst. Uw zoekwoord wordt weergegeven in het vet in deze beschrijvingen.

5 Klik op een van de zoekresultaten op de webpagina in verband met deze resultaten te bekijken.

Hints

  • Als u gebruik maken van Google, kun je vaak ontdekken extra nuttige resultaten pagina's door het toevoegen van de tilde symbool voor uw zoekwoord. Dit vertelt Google om meer synoniemen van uw zoekwoord in de zoekresultaten. Het toevoegen van de tilde symbool om het monster query resultaten in de volgende zoekopdracht: "~ geld website:. Whitehouse.gov" Google resultaten die zoals synoniemen zoals financiën, contant geld en ontvangsten kunnen bevatten.