Soorten JNLP MIME

Java is een programmeertaal ontwikkeld door Sun Microsystems, dat nu een dochteronderneming van Oracle Corporation. JAVA is onderwezen op de middelbare scholen en universiteiten als de eerste objectgeoriënteerde programmeertaal. U kunt veel open-source en commerciële JAVA-toepassingen ingezet op desktops, mobiele telefoons en enterprise servers te vinden.

JNLP

JNLP staat voor Java Network Launching Protocol. Het wordt gebruikt voor het lanceren van Java-programma's op het web via uw webbrowser of als standalone applicaties via een netwerk. Java-programma's zijn toepassingen die zijn geschreven met behulp van het Java-platform of Java Runtime Environment (JRE).

Java Web Start, ook wel bekend als javaws, is een raamwerk dat deze Java-programma's in staat stelt om te worden geactiveerd vanuit uw webbrowser. Java Web Start produceert bestanden die de uitbreiding van JNLP.

Mime type

MIME, wat staat voor Multipurpose Internet Mail Extensions, kunt u een e-mail rijkere ervaring te hebben als je multimedia componenten insluiten in uw e-mailberichten. De meeste moderne browsers voor e-mail en surfen op het web support MIME inhoud types.

MIME-typen worden onderhouden door een organisatie genaamd IANA (Internet Assigned Numbers Authority) en zijn gecategoriseerd als tekst, bericht, audio, video, beeld, de toepassing en het model.

JNLP MIME-type

Webserver houdt een lijst van MIME-type verenigingen voor diverse toepassingen. Om een ​​soort JNLP applicatie herkent de webserver nodig heeft om de JNLP bestandsextensie met het type MIME, application / x-java-jnlp-file koppelen. Dit wordt gedaan door de beheerder van de webserver.

Java Web Start ondersteunt vooral Internet Explorer 4 of hoger en Mozilla-type browsers. Echter, kan elke browser JNLP bestanden te starten als u het MIME-type vereniging juist is ingesteld in de server.

De application / x-java-jnlp-bestand is de enige ondersteunde MIME-type op dit moment voor JNLP bestanden.