Het wijzigen van het paginaformaat in Dreamweaver MX

Het wijzigen van het paginaformaat in Dreamweaver MX


Dreamweaver MX werkt met Cascading Style Sheets (CSS) aan uw pagina zoals u dat wilt formatteren. U kunt maken of bewerken van uw CSS-code in Dreamweaver en vervolgens koppelen aan de Hypertext Markup Language (HTML) bestand dat u bezig bent. U kunt de afmetingen van uw pagina naar een relatieve grootte (gebaseerd op een percentage van de schermgrootte) in te stellen, of om een ​​absolute waarde (niet beïnvloed door de grootte van het scherm).

instructies

Het creëren van de Code

1 Maak of open uw CSS-bestand in Dreamweaver MX. Selecteer \ "CSS \" van \ "Nieuw \" in het hoofdscherm om het bestand te maken, of selecteer \ "Openen \" en blader naar uw CSS-bestand voor een bestaand bestand te vinden.

2 Kopieer de volgende code naar het CSS-bestand naar de pagina-afmetingen te definiëren voor de <BODY> tag:
body {
width: 800px
GAAN
}

3 Verlagen of verhogen van de breedte grootte (in pixels) om de instellingen voor uw pagina te wijzigen. Om een ​​relatieve breedte (op basis van de grootte van uw scherm) te gebruiken, gebruik dan \ "width: 90% \" of een ander percentage.

4 Sla het CSS-bestand door \ selecteren "Bestand \" en \ "Opslaan \" op de werkbalk. Het bestand zal een \ ". CSS \" extensie. Ga naar de map waarin het bestand moet worden opgeslagen, de naam van uw bestand en klik op \ "Opslaan. \"

Het toepassen van de Verandering

5 Open het HTML-bestand waarin u de toepassing in Dreamweaver MX stijl willen.

6 Selecteer \ "Tekst, \" \ "CSS-stijlen \" en \ "Stijlpagina \" op de werkbalk. Klik op \ "Bladeren \" en dubbelklik op het CSS-bestand dat u hebt gemaakt. De style sheet zal worden toegevoegd tussen de <head> tag van uw HTML-bestand.

7 Sla uw wijzigingen, kijk dan hoe de pagina eruit ziet in een webbrowser door het selecteren van de \ "Preview / Debug in browser \" knop en het kiezen van een browser uit de lijst (of, voor een snelkoppeling, klikt u op \ "F12 \").