Hoe maak je een Dynex Dx-E401 Install

Hoe maak je een Dynex Dx-E401 Install


De Dynex DX-E401 is een vier-poorts Ethernet-router die het mogelijk maakt om te netwerken vier computers of Ethernet-apparaten met elkaar, zodat zij informatie kunnen delen, evenals delen een enkele DSL of kabel internet aansluiting. Dit model wordt officieel gestaakt op het moment van publicatie, maar het is nog steeds beschikbaar priv├ę online en lokale winkeliers. Deze router is zeer eenvoudig te installeren en te configureren, dankzij de web-based setup wizard die u toegang zodra u uw Dynex DX-E401 aansluiten.

instructies

1 Schakel uw kabel- of DSL-modem, of de stekker uit uw stopcontact als het niet over een uit-schakelaar. Koppel de Ethernet-kabel van de computer die u gebruikt bij het aan te sluiten op het internet vanaf de Ethernet-aansluiting.

2 Steek de ronde voedingsaansluiting van de AC-adapter die bij de router in het stopcontact aansluiting op het achterpaneel van de DX-E401 en steek de adapter in een reguliere stopcontact. Controleer of de power indicator LED in de linkerbovenhoek van het apparaat gaat branden. Als het niet te controleren om ervoor te zorgen heb je beide stekkers goed aangesloten.

3 Steek het ene uiteinde connector van de Ethernet-kabel die bij de router aan op de Ethernet-aansluiting van uw kabel- of DSL-modem en druk deze naar binnen totdat deze vastklikt. Draai de kabel of DSL-modem weer aan of steek de stekker weer in.

4 Steek het andere uiteinde van de kabel in de "WAN" poort aan de achterzijde van uw Dynex Dx-E401. Het is de Ethernet-poort direct aan de linkerkant van de stroom aansluiting.

5 Controleer of de "WAN" LED in het midden van de drie LED's bovenop de router brandt Zo niet, controleer uw verbindingen en zorg ervoor dat uw Internet modem is inderdaad ingeschakeld en aangesloten.

6 Sluit het ene uiteinde van een Ethernet-kabel aan op "LAN" poort "1" (de poort verste naar links) op het achterpaneel van uw router, en het andere uiteinde op de Ethernet-poort van de computer die u wilt gebruiken voor het opzetten en controle van het netwerk. Meestal is dit de computer die u op de kabel of DSL-modem verbonden was toen u begon om uw internetverbinding te gebruiken.

7 Herhaal de bovenstaande stappen voor maximaal drie apparaten die gebruikmaken van havens "2", "3" en "4" voor de tweede, derde en vierde computer of apparaat resp. Zorg ervoor dat alle aansluitingen goed vastzitten zodat de "LAN" indicator verlichting voor elke poort die u gebruikt branden De lampen zijn bovenop de router naar rechts.

8 Zet uw belangrijkste computer (degene die is aangesloten op LAN-poort "1") op en start uw webbrowser. Type "http://192.168.0.1" in de adresbalk van uw browser op de "Enter" knop en wacht tot de router log-on venster dat verschijnt.

9 Voer "admin" als gebruikersnaam in het logboek op de doos en laat het wachtwoord leeg. Klik op de knop "OK" op de bodem van de log-on box en wacht een paar seconden voor het scherm 'Thuis' te verschijnen.

10 Klik op de "Wizard" prompt aan de bovenkant van de kolom van de knoppen aan de linkerkant van het scherm 'Thuis'. Klik op de pijl 'Volgende' in de rechterbenedenhoek van het scherm 'Thuis'.

11 Voer en bevestig uw keuze van het wachtwoord in de "Set password" dialoogvenster dat verschijnt en klik op de pijl "Next" aan de onderkant rechts van het vak.

12 Selecteer uw tijdzone op het volgende scherm en klik op "Next", zodat de wizard kan proberen om het type internetverbinding je hebt vast te stellen. Als zij deze informatie niet kan bepalen, moet u deze uit de beschikbare opties te selecteren. Controleer uw Internet contract of neem contact op met uw ISP voor de juiste informatie.

13 Volg de instructies op het scherm dat verschijnt wanneer de wizard verbinding detecteert of wanneer u het type verbinding in te voeren die je hebt. Klik op de pijl 'Volgende' in de rechterbenedenhoek van elk scherm nadat u de benodigde informatie hebt ingevoerd en klik op de "Restart" prompt op het laatste venster, gevolgd door de "Sluiten" prompt.

14 Sluit uw browser na de "Close" prompt keert u terug naar het startscherm. Relaunch webbrowser en beginnen met surfen op het net. Controleer om er zeker van dat alle apparaten op het netwerk zijn aangesloten. Mogelijk moet u uw Ethernet-adapter protocollen configureren voor elk apparaat voordat je in staat om ze te gebruiken zijn. Om dit te doen, volgt u de aanwijzingen in de versie van Windows of een ander besturingssysteem op elk apparaat geïnstalleerd.