Wat zijn de voordelen van het gebruik van een Microsoft Virtual Machine?

Wat zijn de voordelen van het gebruik van een Microsoft Virtual Machine?


Virtuele machines draaien een besturingssysteem vanuit een bestaand platform, emuleren een tweede en onafhankelijke machine. Microsoft biedt de Virtual PC-software als een gratis methode van het runnen van Windows-platforms en andere besturingssystemen als virtuele machines. De nieuwe versie van het programma, Windows Virtual PC, werkt alleen met Windows 7, terwijl de vorige Virtual PC 2007 editie werkt met andere versies van het besturingssysteem.

Legacy Compatibiliteit

Virtual PC heeft vooraf geconfigureerde opties voor het uitvoeren van een verscheidenheid van oudere Windows-besturingssystemen. Dit kan een nieuwer PC compatibel met verschillende oudere software waarvoor mogelijk niet gelijkwaardige uitvoeringen voor huidige systemen geven. De programma's werken ook samen met vele andere besturingssystemen, waaronder de meeste Linux-distributies, verdere uitbreiding van de lijst met compatibele software.

Gemak van management

Het runnen van twee besturingssystemen betekent meestal het partitioneren van de harde schijf van het systeem en het runnen van twee volledig onafhankelijk installaties. Virtual PC verschaft een veel eenvoudiger werkwijze voor het gebruiken van een tweede OS, zonder dat het opslagapparaat partitioneren of wissel moederbord BIOS methoden. De installatie van een virtuele machine is zo simpel als het verwijderen van bestanden, en vereist geen schijf opnieuw formatteren of partitie management.

Gratis toegang

In tegenstelling tot vele eigen virtuele machine programma's, Virtual PC-toepassingen Microsoft's zijn beschikbaar als gratis downloads voor iedereen die actief is compatibel Windows-besturingssystemen. Hoewel Virtual PC is vrije software, het installeren van een gast-besturingssysteem vereist een overeenkomstige installatieschijf.

Quick OS Schakelen

Terwijl een dual-boot machine slaat twee besturingssystemen, kan het slechts een enkel platform draaien in een keer, en het schakelen vereist rebooten van de machine. Virtual PC stelt gebruikers in staat om snel te schakelen tussen systemen gewoon door over te schakelen het actieve venster. Het ondersteunt ook het gebruik van meerdere virtuele machines tegelijk voor het uitvoeren van meer dan twee platforms. Hoe gemakkelijk Virtual PC schakelt tussen omgevingen afhankelijk van de beschikbare systeembronnen.