Verschil tussen Zip Drive & Flash Drive

Verschil tussen Zip Drive & Flash Drive


Zip-drives en flash drives zowel store digitale data voor het snel bekijken en management. Kortom, ze laten je een back-up bestanden van uw pc. Ondanks hun bijna-identieke basisfuncties zijn er vele duidelijke verschillen deze opslagapparaten onderscheiden.

Verenigbaarheid

Zip-station hardware moet op een bepaalde computer voor gebruik worden geïnstalleerd. Flash drives, echter gebruik maken van Universal Serial Bus, of USB-technologie. USB flash drives worden op grote schaal compatibel met vrijwel elke moderne computer.

opslag Methode

Zip-drives niet hun eigen gegevens op te slaan; in plaats daarvan, zip-drives opslaan van gegevens naar een aparte zip disks. Flash drives data opslag direct op de schijf.

Draagbaarheid

Zip-drives zijn groot en omvangrijk, maar de zip-schijven die gegevens bevatten, kunnen gemakkelijk worden vervoerd. Flash drives zijn ook zeer draagbaar.

Storage Grootte

De meeste flash drives kan meer gegevens bevatten dan mogelijk is op een enkele zipdisk. In elk flash drive is een kleine solid-state harde schijf kunnen houden meerdere gigabytes aan informatie.

Prijs

Terwijl zip drives meer kosten aan de voorkant dan flash drives, individuele zip schijven zijn goedkoop en zorgen voor het opslaan van meerdere sets van gegevens over verschillende schijven voor een kleine prijs.