Hoe maak je een Java-bestand maken

Hoe maak je een Java-bestand maken


Java is een object-georiënteerd, cross-platform programmeertaal die is ontwikkeld door Sun Microsystems. Want het loopt door een speciaal programma een virtuele machine genaamd, programma's geschreven in Java zijn in staat om te draaien op elke computer met Java geïnstalleerd zonder wijziging en ongeacht de verschillen in het besturingssysteem.

instructies

1 Open een tekstverwerker. De Notepad programma dat wordt geleverd met Windows zal doen. Als u gebruik maakt van een Mac-computer, de ingebouwde editor TextEdit zal ook werken; maar je moet de \ selecteer "platte tekst \" commando in het menu Opmaak.

2 Meteen sla uw bestand naar een map van uw keuze en geef het een naam, bijvoorbeeld \ "HelloWorld.java \" gebruikt in dit voorbeeld. Er mag geen \ "txt, \" \ "rtf \" of \ "doc \" extensie aan het einde van de bestandsnaam zijn. Welke naam je kiest zal de naam die moet worden gebruikt wanneer u naar uw klasse te definiëren in stap 4.

3 Schrijf het volgende in uw bestand, ter vervanging van de naam met uw eigen.

/ **

Een eenvoudige Java-bestand. @ Auteur Kevin Walker
* /

Dit heet een JavaDoc commentaar, en het is een goede gewoonte in de gewoonte van het schrijven van hen te krijgen. Deze opmerkingen zijn geformatteerd zodanig dat ze kunnen worden gelezen door een speciaal programma in Java meeste programmeeromgevingen om automatisch webpagina's die beschrijven hoe het programma werkt voor anderen.

4 Voeg de volgende, precies zoals geschreven:

public class HelloWorld {

}

Dit verklaart een denkbeeldige object, een zogenaamde klasse, die u kunt gebruiken om uw programma te houden. Alles wat je schrijft zal worden opgenomen tussen het openen en sluiten van de haakjes HelloWorld klasse, omdat deze te definiëren als de programmering voor de klas begint en eindigt.

5 Kopieer deze naar uw HelloWorld klasse, tussen het openen en sluiten tussen haakjes:

public static void main (String [] args) {

}

Nogmaals, deze beugels lay-out reikwijdte van dit deel van het programma.

Er is veel te doen hier, dus we beginnen met eenvoudige en details voeg dan.

Dit is de opdracht die Java vertelt waar uw eigenlijke programma begint. Elk Java-programma je schrijft, van de eenvoudigste tot de meest complexe, zal altijd deze lijn ergens binnen het.

Het sleutelwoord \ "publiek \" vertelt Java dat deze opdracht kan worden geopend vanuit buiten de HelloWorld klasse. Aangezien dit het begin van het Java programma zelf, is het zeer belangrijk dat deze beschikbaar zijn voor de buitenwereld.

Het sleutelwoord \ "static \" is een beetje ingewikkeld, maar het zegt Java dat dient steeds slechts één van deze in het geheugen op een moment.

\ "Leegte \" vertelt Java, dat er geen resultaat van deze operatie zal zijn.

Ten slotte, \ "String [] args \" vertelt Java dat we een lijst van tekenreeksen ontvangt vanaf de opdrachtregel. We zullen ze niet gebruiken, maar het kan later nuttig zijn.

6 Binnen de belangrijkste functie die u zojuist hebt gemaakt, tussen het openen en sluiten tussen haakjes, voeg de volgende code:

System.out.println (\ "Hello World! \")
GAAN

Net zoals het klinkt, zal dit de zin \ af te drukken "Hello World! \" Om de opdrachtprompt.

Sla uw werk op.

7 Open de opdrachtprompt. In Windows, kunt u dit doen door te klikken op \ "Start \", \ "Run \", en het typen van de letters \ "cmd. \" In Mac OS X, in plaats daarvan moet je de Terminal applicatie te gebruiken door te typen \ "Terminal \" in \ "Spotlight. \"

Ga naar de map waar u uw Java-bestand opgeslagen met behulp van de opdracht 'cd'. In Windows, zal het waarschijnlijk iets als \ "cd C: \ Documents and Settings \ uw naam \ Desktop \\" en in OS X zal het iets als \ zijn "cd ~ / Documents \".

8 Typ het volgende:

javac HelloWorld

Dit zal een bestand met de naam \ "HelloWorld.class. \" Next, je wilt om te zetten in een JAR-bestand, zodat mensen je programma kunt gebruiken gewoon door erop te dubbelklikken in plaats van het typen van complexe commando's te produceren. Type:

jar cf HelloWorld.jar HelloWorld.class

Dit creëert een bestand met de naam \ "HelloWorld.jar, \" en dat is het programma dat u kunt distribueren naar uw vrienden en familie aan wow hen met uw hacken dapperheid.

Hints

  • Hoewel je Notepad kunt gebruiken om Java voor onbepaalde tijd te schrijven, er zijn veel betere keuzes beschikbaar. Overweeg editor een open source programmeur zoals jEdit of een dedicated Java ontwikkelingsomgeving (IDE) zoals NetBeans of Eclipse. Een IDE zal het ook gemakkelijker maken om te bouwen en uitvoeren van uw Java-toepassingen.