Hoe te Pics Resize in Picasa

Google's Picasa past de grootte van foto's anders dan andere beeldverwerking programma's. In plaats van het formaat van een foto tijdens het bewerken, je wijzigen door het exporteren van een kopie van de foto naar een andere map. Dit behoudt uw originele foto met geen wijzigingen. Picasa geeft u volledige controle over de kwaliteit van de verkleinde afbeeldingen die u exporteren. U kunt de exacte grootte van de afbeelding in pixels opgeven. U kunt ook de foto-bestanden kleiner om ruimte op de harde schijf op te slaan, of maak ze groter om de beeldkwaliteit te behouden.

instructies

1 Start Picasa, dubbelklik op de foto die u wilt vergroten of verkleinen binnen de bibliotheek. Selecteer "File" en "Export Picture naar map."

2 Klik op "Blader naar" naast de "Export Location" veld. Navigeer je harde schijf te vinden en selecteer de map waar u wilt de aangepaste kopie van de foto op te slaan. Als de gewenste map nog niet bestaat, klikt u op "Nieuwe map maken" en typ een naam voor de map. Klik op 'OK'.

3 Klik op "Resize om" naast "Beeldformaat." Typ een pixel waarde in het veld, of klik en sleep de schuifregelaar totdat de gewenste pixelwaarde verschijnt. Houd in gedachten dat deze pixel dimensie geeft de langste zijde van je foto. Voor het beste resultaat moet u zorgen dat deze waarde kleiner is dan de langste afmeting van het oorspronkelijke beeld.

4 Selecteer de beeldkwaliteit van het drop-down menu. "Automatische" blijft het beeld zo dicht mogelijk bij de oorspronkelijke kwaliteit. "Normal" vermindert de bestandsgrootte iets met behoud van kwaliteit. "Maximum" houdt de bestandsgrootte groot om beelddetails behouden. "Minimum" offers beeldkwaliteit en verkleint de bestandsgrootte aanzienlijk. "Custom" kunt u kiezen precies hoeveel kwaliteit te offeren om de bestandsgrootte te verminderen.

5 Klik op 'Export'. De afbeelding wordt opgeslagen als een JPG-image-bestand. U kan het beeld in de nieuwe map, die automatisch wordt geopend na het opslaan weer te geven.

Hints

  • Een andere manier om foto's in Picasa formaat is door ze te uploaden naar Picasa-webalbums. Selecteer de afbeelding in de bibliotheek, klikt u op "Uploaden" en selecteer "Grootte om te uploaden" uit het drop-down menu.
  • U kunt ook foto's vergroten of verkleinen in Picasa door ze via e-mail. Klik op "Extra" en "Opties", klik op het tabblad "E-mail". Klik op de schuifknop om de pixelgrootte te stellen voor het verzenden van meerdere foto's. Met "Maat voor enkele foto's," select "Zelfde als meerdere." Klik op 'OK'. Selecteer de afbeelding en klik op "e-mail."
  • Als je problemen hebt resizen foto's in Picasa, kunt u hulp op de Picasa Help Forum vinden.