Hoe te weten of u Spyware

Hoe te weten of u Spyware


Spyware is inclusief computer bijhouden van malware programma's die, volgens de Anti-Spyware Coalitie, zijn "... ingezet zonder de vereiste toestemming van de gebruiker en / of op een manier die de gebruiker de controle over ... materiaal veranderingen die hun user experience, de privacy aantasten aantasting geïmplementeerd, of de beveiliging van het systeem, het gebruik van hun systeem middelen, met inbegrip van welke programma's op hun computer zijn geïnstalleerd. en / of het verzamelen, het gebruik en de verspreiding van hun persoonlijke of andere gevoelige informatie " Met andere woorden, spyware programma's in het geheim geladen op uw computer, door middel van het klikken op koppelingen of het downloaden van andere soorten software, en het verzamelen van uw persoonlijke gegevens zonder uw medeweten.

instructies

1 Bepalen of uw computer langzamer dan normaal in werking is. Spyware programma's zijn vaak systeembronnen varkens die draaien op de achtergrond, het verzamelen van uw persoonlijke gegevens en andere soorten gegevens, en ze kunnen ertoe leiden dat uw computer vertragen of zelfs crashen wanneer u probeert en open bepaalde programma's of uitvoeren van een aantal programma's tegelijk.

2 Let op de frequentie van pop-up advertenties. Als u plotseling merkt dat je een toename van het aantal pop-up advertenties als je surfen op het internet te ontvangen, pop-up advertenties bij het bezoeken van websites die u eerder zonder advertenties hebben bezocht of pop-up advertenties worden weergegeven wanneer u niet surfen op het web --- deze kunnen worden veroorzaakt door spyware.

3 Kijk naar je browser toolbar. Sommige spyware-programma's zullen onderdelen toe te voegen aan uw werkbalk die niet kunnen worden verwijderd of die verschijnen na verwijdering.

4 Kijk naar uw systeem en Internet-instellingen. Sommige spyware zal veranderen welke programma's laden wanneer u uw computer opstart of wijzigen van uw startpagina in uw browser.

Hints

  • Download nooit software of klik links van bronnen die u niet kent.
  • Voer een systeemcontrole met behulp van uw antivirusprogramma regelmatig.