Wat is een bestandsextensie ID?

De laatste drie of vier tekens na de periode in een bestandsnaam zijn de uitbreiding. De bestandsextensie identificatie vertelt de gebruiker wat voor soort bestandsformaat is opgenomen in het bestand. De bestandsextensie wordt meestal toegewezen door de software die wordt gebruikt om het bestand te genereren. Bestandsextensies ook bepalen welke toepassing geopend als de gebruiker dubbelklikt op het bestand op de harde schijf.

Betekenis

extensiebestand ID's kunnen gebruikers de inhoud van een bestand snel herkennen. Zo wordt een bestand met de ".docx" extensie snel geïdentificeerd als een Word-document. Sommige toepassingen ondersteunen verschillende document extensies. De betekenis is dat een gebruiker snel kan identificeren en te dubbelklikken op een bestand om het in de juiste programma te openen.

types

Verschillende extensie-id's bestaan ​​voor elke toepassing. Sommige toepassingen om te zetten of te ondersteunen andere applicaties & # 039; bestandsextensies. Zo wordt een MP3-bestand extensie snel herkend als een muziekbestand. Veel applicaties ondersteunen het afspelen van een MP3-bestand om de inhoud te luisteren. Bestandsextensies kan één, twee, drie of vier alfanumerieke tekens bevatten.

voordelen

Het belangrijkste voordeel van een aanvraag bestandsextensie ID is dat de gebruiker kan dubbelklikken op een bestand en automatisch opent het bijbehorende programma. Een ander voordeel is dat de meeste toepassingen automatisch filteren op alle andere bestandstypen wanneer de gebruiker de "Open File" dialoogvenster. Het filteren van bestandsextensies kan de gebruiker snel de juiste bestandstype.

overwegingen

Het veranderen van de bestandsextensie heeft het bestandsformaat niet wijzigen. Gebruikers kunnen de extensie te veranderen, maar te dubbelklikken op het bestand en het openen van het in de verkeerde toepassing leidt tot een fout. Gebruikers moeten vertrekken bestandsextensie IDs intact.

Waarschuwing

Sommige virussen of corrupte software verandering bestandsextensie verenigingen. Corrupt bestandsextensie verenigingen veroorzaken problemen wanneer u probeert een bestand te openen. De Windows 7-besturingssysteem ondersteunt drag-and-drop bestandskoppelingen. Open het programma en sleep het bestand naar het geopende programma-icoon in de taakbalk. Dit koppelt automatisch de bestandsextensie met het programma.