Hoe maak je een Macbook gebruiken

Apple's MacBook laptop serie is uitgegroeid tot een van de meest gebruikte draagbare computers, vooral onder opvoeders en die in de creatieve kunsten. Het werd ontworpen om te helpen Apple voert u de volgende generatie hardware en aansluitingen gebruikte standaard met andere computers. Het is de eerste MacIntosh laptop uitgerust met de Intel-processor, wordt geleverd met OS X Leopard is geïnstalleerd en heeft een grotere verscheidenheid aan aansluitingen voor randapparatuur. Door dit alles, de MacBook blijft zo gebruiksvriendelijk als zijn voorgangers, dus leren hoe je gebruik maken van een is in een handomdraai.

instructies

1 Sluit de MacBook stroomvoorziening door het aanbrengen van de MagSafe-connector naar de haven in de linker bovenhoek. De voeding worden aangesloten op een stopcontact. Als u meer lengte van het snoer of een beveiligde verbinding nodig, de stekker uitsteeksels van de accu en sluit de meegeleverde verlengsnoer met een geaarde stekker aan het eind.

2 Schakel de MacBook aan door op de startknop, die in de rechter bovenhoek van de console. Het heeft de standaard power symbool van een cirkel met een streep erdoor.

3 Navigeren door de MacBook's beschikbare applicaties op de steiger aan de onderkant van het scherm. De standaard programma's op een MacBook onder meer de agendaprogramma iCal, de webbrowser Safari, de muziek-sharing programma iTunes, de mediaspeler QuickTime, de online foto-album iPhoto en iLife, die mediabestanden creëert door middel van iDVD iMovie en Garage Band.

4 Open het venster Finder in OS X door te klikken op de smiley-face pictogram uiterst links eind van het dock. U kunt uw bestanden in dit venster, die worden georganiseerd door downloads, films, foto's, muziek, documenten en nog veel meer. U kunt ook zoeken op de harde schijf-apparaten en andere plaatsen met de lijsten op de uiterst links.

5 Klik op "Applications" op de linkerkant van het Finder-venster te zoeken door alle toepassingen op de MacBook, met inbegrip van degenen die niet gezien op de kade. Als u één van deze programma's op de kade wilt, sleept u het pictogram op het dock en het icoon zal worden toegevoegd.

6 Access System Preferences door te klikken op de vierkante pictogram met versnellingen. In dit venster kunt u instellen en aanpassen van dingen, zoals de beveiligingsinstellingen, ouderlijk toezicht, software-updates en draadloze netwerken.

7 Sluit randapparatuur op de MacBook met behulp van een van de vier beschikbare poorten. De MacBook wordt geleverd met twee USB-poorten, een FireWire-poort en een mini-DVI-poort. Dit zijn allemaal op de linker kant van de computer met de stroomaansluiting en de Ethernet-poort. Audio-input en output-poorten zijn aan deze kant ook.

8 Plaats cd's of dvd's in het schijfstation aan de rechterkant van de computer. Het station zal alle cd-roms met een Mac-compatibele software te lezen, samen met de muziek-cd's en dvd's. Terwijl alle MacBook-stations hebben een dvd-speler, ze hebben niet allemaal een dvd-recorder. Neem contact op met de dealer voor uw model.

Hints

  • Zorg ervoor dat de software die u wilt installeren, is Mac-compatibel. Als het in de winkel koopt, zorg ervoor dat de Mac-logo op de verpakking. Alle software applicaties met .exe achtervoegsel zal niet werken op een Mac.