Wat heet het Wanneer Tumblr berichten zijn geclusterd?

Meeste Tumblr sequentieel in omgekeerde chronologische volgorde: een stroom van inhoud de nieuwste inhoud bovenaan en de oudste inhoud op de bodem. Dit geldt op het dashboard, op de tumblelog, op elke tag-pagina en op bijna elke Tumblr thema - met uitzondering van de archieven. Geclusterd berichten zijn de standaard voor Tumblr archieven.

De Tumblr Archief

Het archief interface maakt het gemakkelijk voor gebruikers om te kijken naar uw inhoud en maak een snelle beoordeling van de aard van de berichten die je deelt. Maakt niet uit wat het thema dat u voor uw Tumblr pagina, uw archief is altijd hetzelfde: een grijze kop met de naam van uw blog en een eenvoudige navigatie-interface, met al je berichten geclusterd en ingesteld op het grootste deel van het scherm te vullen. Net als het dashboard, het archief gebruikt eindeloos scrollen door het laden van meer berichten wanneer u de onderkant van de pagina te bereiken.

archief Previews

Het archief toont berichten in de omgekeerde chronologische volgorde, net als de rest van Tumblr. Als u de muisaanwijzer op een post, zal deze weer te geven toen het werd geplaatst en hoeveel noten heeft. Foto's worden verkleind tot miniaturen, terwijl de tekst posts over 120 pixels rond worden weergegeven in een vierkant. Fotoseries tonen alleen de eerste afbeelding in de set. Audio- en video-berichten worden aangeduid met een pictogram voor afspelen, maar kunnen niet worden afgespeeld uit het archief.

Navigeren in het archief

Elke maand in het archief wordt opgemerkt door een header. Voor bloggers die zelden te werken, dit is meer opvallen dan de archieven van gebruikers die vaak te posten. U kunt naar een maand in het archief van het uit de drop-down menu te selecteren in de rechterbovenhoek van het scherm, of het toevoegen van de URL met het jaar en de maand, zoals username.tumblr.com/archive/2011/10 . U kunt zoeken berichten met de functie "zoeken", maar de resultaten geopend in de reguliere lay-out van de Tumblr gebruiker, niet het archief lay-out.

cluster Thema's

Sommige Tumblr thema's zijn ontworpen om een ​​omgorden of cluster van posten te creëren, in plaats van de standaard twee kolommen stroom lay-out. Deze thema's zijn verkrijgbaar bij de aanpassing pagina (Tumblr.com/customize) en zijn beter geschikt voor het image-based blogs. Net als het archief, het helpt snel een eerste indruk op de bezoekers. Voorbeelden van cluster thema's beschikbaar van het thema-interface op de aanpassing pagina op te nemen Astronaut, Foto Stack, Cavalcade, Chunky en Cargo.