3650 Vs. 7600GT

Het vergelijken van grafische kaarten van twee generaties is een riskante vooruitzicht. Directe vergelijkingen niet erg nuttig vanwege het verschil in techniek tussen elke generatie. De benchmarks gebruikt - zoals 3DMark06 - kunnen enorm verschillen tussen de versies. Ze worden het best gebruikt om kaarten vergelijken van dezelfde generatie, die bijna altijd gebaseerd op dezelfde technologie, maar variërend in zaken als de snelheid en bandbreedte. 7600GT Nvidia en ATI HD 3650 ondersteunen verschillende versies van DirectX (3D-programma's API van Microsoft;) 9,0 en 10,1, respectievelijk.

Nvidia 7600GT

De Nvidia 7600GT grafische kaart werd uitgebracht in 2006. Het bood competitieve prestaties in zijn marktsegment, outmatching ATI's gelijkwaardig card op het moment. Een gebruikte 7600GT eind 2009 outmatches nog steeds het meest moderne low-end kaarten, hoewel de bovenste midrange markt is ver achter zich heeft gelaten. Maar het is onbruikbaar op de kleine (maar groeiend) aantal games die DirectX 10 uitsluitend te ondersteunen. Op games ontworpen in zijn tijd, hij presteert relatief de lage kant van midrange kaarten.

ATI HD 3650

De ATI HD 3650 is een modern mainstream kaart. Het loopt ongeveer $ 50 tot $ 100 per december 2009 en ondersteunt DirectX 10.1. Het is niet een high-end kaart, maar het kan bijna alle moderne games op middellange detail levels rennen, hoewel high-detail framerates onvoldoende zal zijn. Het grootste voordeel van de HD 3650 is de redelijke prijs prestatie verhouding. Het beschikt ook over ATI's dedicated video decoder, AVIVO, die high-definition video op computers met tragere processors ondersteunt.

Gebruikt voor Old Cards

Oudere kaarten kunnen nuttig zijn bij bepaalde toepassingen. De 7600 GT is te vinden in AGP (Advanced Graphic Port) en PCIe (Peripheral Component Interconnect Express) 1.0-varianten. Terwijl de 3650 kan worden gevonden in AGP versies, heeft ATI niet steunen, en niet regelmatig bijwerken van stuurprogramma's voor. Wat meer is, zal de 3650 worden strompelde door de trage CPU en bus versnelt AGP en PCIe 1.0 computers bezitten. Het zal niet goed presteren. Dit is waar de oudere kaarten, zoals de 7600GT de superieure keuze zal zijn.

Beschikbaarheid

Terwijl een oudere kaarten, zoals de 7600GT heeft een zeer goede rol in te vullen, is het niet meer worden verkocht in de detailhandel. De HD 3650 is nog steeds beschikbaar. Dat zal niet lang duren, als zijn opvolger, de ATI HD 4650, is snel ter vervanging van de reguliere versies. Erger nog, de meeste van de PCIe 3650s worden met behulp van reguliere-systeem geheugen in plaats van grafisch geheugen, prestaties kreupelen. De AGP versie heeft een speciale rol in te vullen, want het is de enige AGP-kaart in zijn generatie. Verwachten dat de AGP versie om rond te zijn voor een tijdje.

bottom Line

Als je er een kunt vinden op een veiling site of in online classifieds, de 7600GT is waarschijnlijk de betere keuze voor AGP-kaarten. Voor PCI Express, de HD 3650 is de duidelijke winnaar vanwege de DirectX 10-ondersteuning, maar alleen als je één van de versies niet beschadigd dat een goede grafisch geheugen gebruikt kan vinden. Terwijl ofwel card geschikt voor oudere machines is, noch heeft elk bedrijf wordt geïnstalleerd op een computer gebouwd na 2008, zoals goedkopere en snellere alternatieven bestaan. Vermijd de PCIe-versie van de 7900GT geheel.