Hoe de BIOS-wachtwoord op een computer Override

Een moederbord BIOS-chip zorgt voor hardware niveau controle over de verschillende apparaat communicatie en operatie-instellingen. Een van de meest elementaire BIOS-functies is om de computerwachtwoord vóór het besturingssysteem opstarten te beschermen. Dit wachtwoord kan echter worden gewijzigd of per ongeluk in de BIOS door onoplettende gebruikers. Omzeilen deze hardware niveau lock-out van de computer moet worden uitgevoerd bij een hardware-niveau om een ​​goede toegankelijkheid te herstellen naar de computer.

instructies

1 Koppel de computer van alle elektrische bronnen en verwijder het zijpaneel. Het verwijderen van het zijpaneel kan het verwijderen van een aantal schroeven uit de achterkant van het chassis nodig.

2 Zoek de BIOS batterij. Dit is een eenzame lege accu met een cirkelvorm.

3 Verwijder de batterij uit de houder door deze stevig vast te pakken aan de zijkanten en op te tillen uit de buurt van het moederbord. Sommige BIOS batterijen kunnen niet worden gegrepen door de zijkant en vereisen een schroevendraaier worden gebruikt om de batterij voorzichtig wrikken.

4 Houd de knop op de computer gedurende 10 seconden. De computer verschijnt opstarten zal echter snel worden uitgeschakeld. Dit zorgt ervoor dat alle resterende vermogen binnen de CMOS-chip en de voeding worden gebruikt, waardoor de BIOS-instellingen om terug te keren naar hun standaardwaarden.

5 Plaats de BIOS batterij.

6 Vervang zijpaneel van de computer en het herstel van elke elektrische aansluitingen eerder verbroken. Start de computer in het besturingssysteem normaal. Het BIOS is nu opnieuw ingesteld op geen wachtwoord hebben.

Hints

  • Als uw computer processor of RAM wordt overgeklokt, zal de BIOS reset moet u deze BIOS waarden terug te gaan naar de overclocked instellingen.