Hoe kan ik IP-adressen te begrijpen

Een IP (Internet Protocol) adres is een numerieke sequentie die uniek identificeert een bepaalde computer of host binnen een netwerk op het internet op een bepaald moment. In staat zijn om het internet te gebruiken, moet uw computer een IP-adres te identificeren.

instructies

1 Begrijpen dat wanneer u inlogt op het internet, uw ISP (of een ander internetbedrijf) kent u meestal een IP-adres voor uw huidige sessie. Dit adres normaliter verandert telkens wanneer u dial-up. Als u verbinding met het internet vanuit een lokaal netwerk, zoals je misschien op het werk, moet u een IP-adres permanent toegewezen aan uw computer.

2 Realiseer je dat wanneer u een e-mail te versturen, een webpagina, of probeert te verzenden of andere informatie te verzamelen naar of van het internet, uw Internet programma ziet er een doel IP-adres (zoals een webpagina URL).

3 Erken dat wanneer het doel IP-adres zich bevindt, uw IP-adres wordt naar het doel adres, op welk punt informatie, zoals Web page data wordt naar uw adres van het doel gestuurd gestuurd.

Hints

  • Het Domain Name System is wat stelt u in staat in te typen namen (zoals "www.ehow.com") in plaats van numerieke IP-adressen. (Zie "Hoe het Domain Name System te begrijpen.")
  • IP adressen zijn altijd in de vorm van vier getallen tussen 0 en 255, gescheiden door punten. Een typisch IP-adres zou kunnen worden "216.12.124.2". Dit wordt ook aangeduid als een 32-bits getal. Elk gebied in het IP-adres vertegenwoordigt 1 byte - 8 bits - van het geheugen van de computer.
  • IP-adressen kunnen statisch of dynamisch zijn. Een dynamisch adres is toegewezen alleen voor de duur van een bepaalde Internet-sessie - bijvoorbeeld, vanaf het moment dat u inbellen naar de tijd dat u uw verbinding te verbreken. Een statisch adres wordt permanent toegewezen. De meeste ISP's toewijzen dynamische adressen; je krijgt een als u inbellen. DSL-gebruikers hebben statische adressen.