Hoe maak je een spel te maken met behulp van de codering

Hoe maak je een spel te maken met behulp van de codering


Mensen van alle leeftijden videogames spelen op een verscheidenheid van platforms, waaronder computers, spelcomputers en smartphones. Deze spellen zijn gemaakt door ontwikkelaars die code te schrijven, zoals C ++ of platform-specifieke scripts, naar achtergronden, personages en meer te maken. U kunt uw eigen spel te maken door het installeren van de juiste tools op uw computer, na het coderen van voorbeelden en leren om uw eigen code te schrijven. Als beginner moet je beginnen door het creëren van een eenvoudig spel dat een bestuurbare sprite dat rechts beweegt, links, omhoog en omlaag omvat.

instructies

Voordat je schrijft Code

1 Selecteer een codering taal die geschikt is voor het soort spel dat je wilt maken. Bijvoorbeeld, als je wilt om een ​​spel te maken voor een smartphone, onderzoek codering voorbeelden voor het besturingssysteem van de smartphone gebruikt en kies een ondersteunde programmeertaal.

2 Installeer een programmeeromgeving op uw computer. Fabrikanten van besturingssystemen geven doorgaans aanbevelingen op hun ontwikkelaar sites.

3 Download en installeer een software development kit (SDK) compatibel zijn met de gaming platform u gebruikt. SDK's zijn meestal verkrijgbaar bij de fabrikant van het besturingssysteem van het spel draait op. Web programmeurs moet game-engines compatibel zijn met HTML en JavaScript installeren.

4 Volg de codering tutorials die door de fabrikant van de SDK. Dit helpt u de juiste projecten opgezet met daarin alle benodigde bestanden en mappen, emuleren het platform het spel draait op, correcte syntaxis, het creëren van een user interface en het creëren en controleren van sprites.

Maak een Game

5 Het opzetten van een nieuw project in de programmeeromgeving.

6 Schrijf code die invoert of omvat alle die nodig zijn om je spel te draaien bestanden. Deze bestanden kunnen bestaan ​​uit de broncode bibliotheken of afbeeldingen. Als u niet zeker weet welke bestanden op te nemen, kijk naar voorbeeld code voor een spel dat functioneert op een vergelijkbare manier om het spel die u maakt.

7 Maak variabelen, die de gegevens van functies in het spel op te slaan. De variabelen die u gebruikt is afhankelijk van het spel dat je aan het maken bent, en kan onder meer variabelen die posities, snelheid en de input van de gebruiker op te slaan van een toetsenbord of joystick.

8 Maak een statische achtergrond voor het spel. U kunt een patroon coderen of gebruik maken van een effen kleur. U kunt ook een afbeelding te laden. Mogelijk moet u de grootte en positie van de achtergrond te definiëren.

9 Code schrijven die ingang accepteert van een gebruiker en opgeslagen in een variabele. Sommige vormen van input van de gebruiker onder andere toetsaanslagen op een toetsenbord, de kanteling van een smartphone en muisklikken.

10 Maak een sprite voor de gamer te controleren. U kunt de sprite definiëren door het coderen van de kleur, grootte en vorm. Als alternatief, laadt een afbeelding van de sprite.

11 Stel de uitgangspositie voor de sprite. Dit wordt vaak gedefinieerd door een reeks coördinaten die de positie van de sprite op de X-as en Y-as.

12 Schrijf code die de sprite op het scherm tijdens elk frame van de gameplay trekt. Deze code moet worden opgenomen in een lus.

13 Schrijf code die de positie van de sprite verandert op basis van input van de gamer. Zo zou de sprite vooruit elke keer dat de gebruiker op een bepaalde knop drukt. Dit kan worden geïmplementeerd door een waarde toe te wijzen aan de druk op de knop, en vervolgens toe te voegen dat de waarde van de X-as positie van de sprite. Wiskundig, de code functies zoals deze: positie sprite op X-as = positie sprite op X-as + waarde toegekend aan de druk op de knop.

14 Schrijf code die de sprite voorkomt het bewegen van het scherm af, indien nodig. Dit wordt meestal gedaan door "als" en "else if" statements te bepalen wat er gebeurt als de sprite de minimum of maximum X- en Y-coördinaten op het scherm bereikt. indien de sprite bereikt de maximale X-coördinaat op het scherm, de sprite draait zich om en beweegt in de tegenovergestelde richting, anders als de sprite bereikt het minimum X-coördinaat op het scherm, de sprite: bijvoorbeeld, kan de code de volgende informatie bevatten draait rond en beweegt in de tegenovergestelde richting.

15 Test de code voor fouten als het programma die functie.

16 Compileren en uitvoeren van de code om het spel te spelen.

Hints

  • Voordat het coderen van een spel vanaf nul, te bewerken voorbeeldcode om vertrouwd te raken met de syntax. Probeer nieuwe functies en sprites toe te voegen aan de bestaande code.
  • Als je moeite hebt om code te schrijven, probeer dan een visuele programmeertaal.
  • Het creëren van een flowchart die de functies en de stroom van gegevens in een spel kan de codering te stroomlijnen.
  • Een poging om een ​​complex spel code zonder codering ervaring kan leiden tot frustratie en stress.