Hoe te verwijderen Oracle 11G voor Windows

De gebruikelijke manier om programma's te verwijderen van een Windows-computer is met het gereedschap programma verwijderen in de computer Configuratiescherm. Echter, deze methode niet altijd correct werken wanneer u probeert om de Oracle 11g-database programma te verwijderen. Oracle 11G verwijderen voor Windows, moet u wellicht om het programma van uw computer systeem te verwijderen door het register van uw computer handmatig aan te passen, en het verwijderen van de Oracle-software directories van mappen.

instructies

1 Open Windows Search en typ "regedit." In Windows 8, klik op de "Regedit" app dat verschijnt. In Windows 7, selecteert u "regedit" in de sectie Programma's op de top van de Windows zoekresultaten. Dit opent de computer de Register-editor.

2 Klik op "HKEY_LOCAL_MACHINE" in de boom menu map aan de linkerkant. Controleer de "Software" map. Selecteer en markeer "Oracle" en druk op de toets 'Delete' op je toetsenbord van de computer. Dit verwijdert de registry entries voor Oracle software producten.

3 Klik op "HKEY_LOCAL_MACHINE" nogmaals en klik op 'System', gevolgd door "CurrentControlSet" en vervolgens op "Services". Verwijder alle mappen gelabeld met 'Oracle' in deze sectie.

4 Druk op het pictogram "X" in de rechter bovenhoek van het programmavenster van de Register-editor om deze toepassing af te sluiten. Start je computer opnieuw op.

5 Klik op 'Start' en kies 'Computer'. Zoek de map "Oracle" op de belangrijkste schijf van uw computer, die meestal de "C:" drive. Klik op de map om deze te markeren en druk op de toets 'Delete' op je toetsenbord. Verwijder de map "Oracle" in de map "Program Files" op de "C:" drive.

6 Ga naar de "Temp" map op de "C:" drive. Markeer en alle inhoud te verwijderen.

7 Dubbelklik op de Prullenbak op het bureaublad. Klik op 'Prullenbak leegmaken' in de hoofdnavigatie menu om alle verwijderde bestanden permanent te verwijderen. Start je computer opnieuw op.

Hints

  • Voer deze procedure uit als u permanent de Oracle-software verwijdert of voordat u een upgrade naar een nieuwere versie van Oracle.
  • Wees altijd voorzichtig wanneer u het register van uw computer zijn bewerkt, omdat fouten van de computer kan stoppen correct werkt. Verstandig een back-up van het register voordat u wijzigingen aanbrengt. Doe dit door te klikken op de "Export" optie in het menu Register-editor "File". Dit bespaart een back-up van het register op de computer voordat u het bewerkt.