Hoe maak je een galerij van afbeeldingen maken in Visual Basic 6.0

U kunt Visual Basic gebruiken om een ​​programma om een ​​groep van foto's zoals u dat wilt, zoals in diavoorstelling of miniatuur-formaat weer te geven te creëren. VB 6.0 heeft ImageList controle, die beelden in een array die u kunt benaderen met de index en de weergave in één of meer Image controles slaat.

instructies

1 Klik op "Project" op het menu en klik vervolgens op "componenten" uit de keuzelijst, of druk op "CTRL + T" op het toetsenbord om het menu te openen Components. Scroll naar beneden naar "Microsoft Windows Common Controls 6.0 (SP6)" en klik op het selectievakje naast het. Klik op 'OK'. Dit voegt een aantal nieuwe instrumenten om de gereedschapskist, met inbegrip van de ImageList controle.

2 Dubbelklik op het ImageList controle in de toolbox om een ​​toe te voegen aan uw formulier. Klik op de ImageList op uw formulier en dubbelklik op het "(Aangepast)" optie uit het venster Eigenschappen. Dit opent een dialoogvenster voor uw afbeeldingen.

3 Klik op het tabblad "Afbeeldingen". Klik op "Insert Picture" en navigeer naar uw foto's. Dubbelklik op degene die je nodig hebt om het in uw ImageList laden. Herhaal dit proces om alle foto's die je nodig hebt uploaden. Klik op "OK" om het venster te sluiten.

4 Dubbelklik op het "Beeld" controle in de toolbox om een ​​toe te voegen aan uw project. Klik en sleep de randen om het formaat te wijzigen indien nodig. Verander de "Stretch" aan "True."

5 Voeg twee CommandButton controles van de toolbox aan uw formulier. Verander de "titel" eigendom van de eerste "Vorige" en de tweede op "Next." Regel uw controles op uw formulier. Uw ImageList controle zal niet laten zien tijdens de uitvoering, dus je kunt laten waar u verkiest.

6 Open het code-venster. Maak een globale telling variabele door het intikken van "Dim picNum As Integer" onder "Option Explicit." Toegang tot uw "Form_Load ()" functie. Typ "picNum = 1" op de eerste lijn en "Image1.Picture = ImageList1.ListImages.Item (picNum) .Picture" op de volgende regel. Dit zal de eerste afbeelding in uw ImageList laden in je afbeelding doos.

7 Open de code voor uw "Next" command knop en typ de volgende regels:

Als Niet picNum = ImageList1.ListImages.Count Dan

picNum = picNum + 1

Anders

picNum = 1

Stop als

Image1.Picture = ImageList1.ListImages.Item (picNum) .Picture

8 Open de code voor uw "Vorige" command knop en typ de volgende regels:

Als Niet picNum = 1 Dan

picNum = picNum - 1

Anders

picNum = ImageList1.ListImages.Count

Stop als

Image1.Picture = ImageList1.ListImages.Item (picNum) .Picture

9 Run je programma en test uw knoppen. Het beeld controle zal een beeld geven van uw ImageList. Doorloopt u de beelden door te klikken op de vorige en volgende commando knoppen.

Hints

  • Je hoeft geen commando knoppen te gebruiken om te bepalen hoe uw programma toont beelden. U kunt meerdere Image controles gebruiken om meerdere foto's tegelijk weer te geven, of u kunt een timer die het weergegeven beeld automatisch zal veranderen in uw Image controle wanneer de timer interval verstreken gebruiken.