Verschillende soorten WiFi Frequency

Verschillende soorten WiFi Frequency


Wi-Fi is een handelsmerk dat de overeenstemming met één van de familie van standaarden ontwikkeld door het Institute of Electrical and Electronic Engineers (IEEE), officieel bekend als IEEE 802.11 aangeeft. Met ingang van juli 2011, vier generaties van Wi-Fi-producten --- aangewezen 802.11a, 802.11b, 802.11g en 802.11n --- zijn beschikbaar. Elke generatie wordt gekenmerkt door de frequentie, bandbreedte en prestaties. Elke generatie ook beveiligingsverbeteringen en andere kenmerken, die kunnen worden opgenomen ter beoordeling van de fabrikanten.

frequenties

Wi-Fi-apparaten, zoals computers en mobiele telefoons, kan verbinding maken met elkaar, met het internet en bekabelde Ethernet-netwerken met behulp van radiofrequente signalen. Verschillende generaties van de Wi-Fi-producten opereren in verschillende frequentiebanden van het radiospectrum; 802.11a producten opereren uitsluitend in het 5 gigahertz-frequentieband, 802.11b- en 802.11g-producten werken in de 2,4 gigahertz-frequentieband en 802.11n-producten werken in beide frequentiebanden.

bandbreedtes

Verschillende generaties van de Wi-Fi-producten niet alleen werken op verschillende frequenties, maar ook bieden verschillende maximale data transfer rates, of bandbreedtes, over verschillende bereiken. Wi-Fi-overdrachtsnelheden worden gemeten in megabits, of miljoenen bits per seconde. 802.11b is de langzaamste versie van Wi-Fi, met een maximale bandbreedte van 11 megabits per seconde, 802.11a en 802.11g zijn sneller, met een maximale bandbreedte van 54 megabits per seconde, en 802.11n is de snelste van allemaal, veruit , met een maximum bandbreedte van 450 megabits per seconde. 802.11n apparaten kunnen verzenden en radiosignalen te ontvangen over een bereik van 600 voet of meer, het grootste bereik van alle huidige Wi-Fi-apparaten.

Inmenging

In tegenstelling tot de gelicentieerde frequentiebanden voor radio- en televisie-uitzendingen, de 2,4 gigahertz en 5 gigahertz frequenties vereisen geen vergunning van de overheid. Wat dit betekent in de praktijk dat ze kunnen worden gebruikt, zonder beperking, door apparaten zoals draadloze telefoons, magnetrons en afstandsbediening speelgoed en Wi-Fi-apparaten. Een not-for-profit organisatie die bekend staat als de Wi-Fi Alliance heeft een certificatie programma om ervoor te zorgen dat de Wi-Fi-apparaten gelukkig naast elkaar bestaan ​​met andere apparaten zonder dat interferentie.

Dual Band Wi-Fi-apparaten

Zogenaamde dual-band Wi-Fi-apparaten zijn in feite, 802.11n, ook wel bekend als Wireless-N-apparaten. Ze kunnen kiezen, wat betekent dat de gebruiker moet ofwel de 2,4 GHz en 5 GHz frequentieband; of gelijktijdig, waardoor ze automatisch werken in beide frequentiebanden tegelijk. De 5 gigahertz-frequentieband is minder "druk" met signalen van andere, niet-Wi-Fi-apparaten, en dus minder gevoelig voor interferentie.