Voordelen en nadelen van een elektronisch Graphic Organizer

Voordelen en nadelen van een elektronisch Graphic Organizer


Elektronische grafische organisatoren zijn in wezen meer geavanceerde versies van traditionele notebooks. Deze inrichtingen zijn ontworpen voor het invoeren en opslaan van diverse data. Met de vooruitgang in de technologie, velen hebben ook de mogelijkheid om verbinding te maken en de overdracht van informatie met andere organisatoren of computers. Net als elke andere technologische apparaat, elektronische grafische organisatoren hebben hun voor- en nadelen.

Grote hoeveelheden informatie kan worden opgeslagen

Een van de grootste voordelen van het gebruik van een elektronische grafische organisator is de hoeveelheid informatie die kan worden opgeslagen. Hoewel deze inrichtingen relatief klein, ze blijven grote hoeveelheden diepgaande data. Dit maakt elektronische organisatoren veel efficiënter in vergelijking met sjouwen rond meerdere notebooks van informatie.

Mobiliteit

Aangezien deze apparaten zijn klein in omvang, het maakt ze uitermate geschikt voor mensen die veel onderweg. Reizigers in het bijzonder kunnen profiteren van elektronische grafische organisatoren en hun draagbare natuur. Als gevolg hiervan, kunt u eenvoudig opslaan en opzoeken belangrijke informatie zonder enige moeite.

Kan verbinding maken met andere apparaten

De meeste moderne elektronische grafische organisatoren zijn ook uitgerust met de mogelijkheid om gegevens naar andere computers of mobiele apparaten. Dit maakt het mogelijk om snel taken uit te voeren zoals het controleren en versturen van e-mail, het opzoeken van online informatie of gegevens te sturen naar collega's. Het is duidelijk dat de traditionele papieren notebooks zijn niet in staat dergelijke vaardigheden.

Duur

Misschien is het grootste nadeel van deze inrichtingen is dat ze duur zijn. Prijzen kunnen verschillen, maar kwalitatief hoogwaardige producten met een breed scala aan functies worden geleverd met aanzienlijke kosten. In tegenstelling tot papieren notitieblokken, elektronische organisatoren veel meer kosten.

Potentieel voor een Crash

Een ander nadeel is de kans op verlies van gegevens als gevolg van een crash. Net als de meeste andere elektronica, kunnen grafische organisatoren soms storingen en verliest belangrijke gegevens. Terwijl sommige producten hebben de mogelijkheid om een ​​back-up van gegevens op een computer, anderen niet. Hierdoor kunnen grote problemen ontstaan ​​wanneer een botsing optreedt.