Dell Latitude D600 IRQ 11 Conflict 1394

Een hardware-apparaat kan een gevraagde maatregel niet uit te voeren, tenzij het toestemming krijgt van de centrale verwerkingseenheid, een essentieel onderdeel dat de uitvoering van code in de Dell Latitude D600 controleert. Wanneer een apparaat nodig heeft om een ​​specifieke taak uit te voeren, dan contact op met de CPU via een interrupt request lijn. Als een IEEE-1394-apparaat probeert de CPU met behulp van IRQ 11 en die IRQ om te praten is gereserveerd voor een ander apparaat, kan hardware conflicten ontstaan.

IEEE 1394

IEEE 1394, ook bekend als FireWire of i.LINK, is een interface die lijkt op de universele seriële bus op een computer. Net als USB is gebaseerd op USB 1.1, USB 2.0 en USB 3.0-normen, de term "IEEE 1394" kan verwijzen naar IEEE 1394-1995 (ook bekend als FireWire 400) of IEEE1394-2002 (FireWire 800). De Dell Latitude D600 komt niet met ingebouwde IEEE 1394-aansluitingen, maar de interface kan worden toegevoegd aan de computer met behulp van een personal computer kaart.

IRQ arrangement

Windows XP - de standaard besturingssysteem op de Dell Latitude D600 geïnstalleerd - ondersteunt 15 verschillende IRQ kanalen. Deze kanalen zijn vooraf geconfigureerd. IRQ 11 wordt opengelaten voor gebruik met de uitbreiding apparaten. Sommige IRQ kanalen kunnen worden gedeeld, terwijl anderen dat niet kunnen. Non-deelbare IRQ's maken gebruik van een standaard architectuur (ISA) bus; shareable IRQs gebruik maken van een peripheral component interconnect (PCI) bus. Het merendeel van de apparaten in de Dell Latitude D600 geïnstalleerd een ISA-bus, zodat ze kunnen dezelfde IRQ kanaal niet gebruiken op hetzelfde moment.

IRQ conflicten

PC kaarten zijn ontworpen om een ​​of een ISA of PCI bus. De meeste 16-bits kaarten gebruiken ISA, terwijl de meeste 32-bits kaarten gebruiken PCI. Een kaart niet allebei tegelijk of schakel tussen de twee, en welke bus wordt gebruikt verschilt van de ene kaart naar een andere. Unlike ISA, PCI alle apparaten communiceren op dezelfde IRQ kanaal tegelijk. Als een IEEE-1394 kaart IRQ 11 er een andere inrichting, maar beide componenten gebruikt ISA, stuurt het apparaat niet in staat zijn om de CPU gelijktijdig spreken.

Automatische opdrachten

Als een IEEE-1394-apparaat is met behulp van IRQ 11, zou het niet in strijd met een ander apparaat, tenzij de IRQ-toewijzingen met de hand zijn gewijzigd. Hardware conflicten zijn gebruikelijk in desktop computers, omdat ze hebben meerdere uitbreidingsslots beschikbaar; Echter, de Dell Latitude D600 heeft slechts één uitbreidingsslot, zodat conflicten zijn zeldzaam. Device Manager, bereikbaar vanaf het configuratiescherm van Windows, kunnen gebruikers de IRQ kanalen op elk moment wijzigen. Controle van de "Automatische instellingen gebruiken" optie op Resources het scherm van een apparaat maakt uw pc naar de IRQ-toewijzingen te configureren voor u.