Windows Vista Visuele Stijlen

In Windows, een visuele stijl is een regeling die de algehele look en feel van het besturingssysteem bepaalt. Enkele jaren verstreken tussen de releases van Windows XP en Windows Vista, en in 2007, toen Windows Vista werd uitgebracht, Windows XP was begonnen oud en achterhaald te kijken voor sommige gebruikers. Windows Vista bevat een aantal geheel nieuwe visuele stijlen die je kunt kiezen uit als u het juiste niveau van de computer van de macht, maar het bevat ook de mogelijkheid om terug te keren naar een meer klassieke uitstraling als je wilt of als uw computer doesn gewoon & # 039; t hebben het vermogen om efficiënt gebruik van de nieuwe stijlen.

Windows Aero

Windows Aero is de naam van de meest uitgebreide visuele stijl in Windows Vista. Aero staat voor een volledige face-lift van Windows XP & # 039; s Luna interface. Aero verandert een aantal van de fundamentele design elementen die Windows-gebruikers gewend zijn. Bijvoorbeeld, de Close, minimaliseren en maximaliseren knoppen in de rechterbovenhoek hoeken van de ramen groter zijn. Bovendien wordt het woord "Start" via de knop Start verwijderd en vervangen door een Windows-logo binnen een blauwe orb. Daarnaast is de Aero-interface is voorzien van een transparantie-effect waarmee u uw bureaublad te zien door middel van open ramen. Om Windows Aero in te schakelen, moet uw computer voldoen aan bepaalde hardware-eisen. De videokaart moet DirectX 9.0- en Pixel Shader 2.0-compliant zijn en ten minste 64 MB videogeheugen. Bovendien moet de videokaart in staat zijn om beelden met 32-bits kleuren weer te geven. Elke editie van Windows Vista met uitzondering van Windows Vista Starter en Home Basic-edities is inclusief de Aero visuele stijl.

Windows Vista Basic

Windows Vista Basic is de standaard visuele stijl in de Starter en Home Basic-edities van Windows Vista. Windows Vista selecteert ook deze visuele stijl voor u automatisch als uw videokaart niet aan de minimale vereisten voor Aero. Windows Vista Basic gebruikt dezelfde kleurstelling en herontworpen knoppen als Aero, waardoor u een groot deel van de bijgewerkte look die mensen met een high-end videokaarten genieten terwijl ze minder belastend voor de computer. Echter, Windows Vista Basic geen 3D-effecten, zoals transparante vensters omvatten.

Windows Standard en Windows Classic

De Windows-Standard en Windows Classic visuele stijlen terug het uiterlijk van de computer op één vergelijkbaar met de Windows 2000 en Windows NT-besturingssystemen. Deze visuele stijlen terugkeer van de klassieke rechthoekige knop "Start" om de hoek van het scherm en het herstel van de klassieke grijze bovenkant en onderkant bars te ramen. De twee visuele stijlen verschillen alleen in de blauwe kleurverloop gebruikt bovenaan het actieve venster. Windows Standard lijkt op Windows 2000, terwijl Windows-klassiek lijkt op Windows NT. Deze visuele stijlen geven Windows Vista een utilitaire uitstraling voor werkomgevingen en maak Vista meer bruikbaar op low-end computers.

High-Contrast Stijlen

Windows Vista bevat vier high-contrast visuele stijlen op de computer makkelijker te gebruiken voor visueel gehandicapten maken: High Contrast # 1, High Contrast # 2, High Contrast Black en High Contrast White. Deze visuele stijlen veranderen de kleuren van het systeem tekst geel op respectievelijk zwart, groen op zwart, wit op zwart en zwart op wit. Ze gebruiken ook de basis-styling en de knop vormen van de Windows Standard en Windows Classic visuele stijlen. Als je moeite hebt het lezen van tekst op het computerscherm, experiment met de high-contrast visuele stijlen om te kijken of één helpt.