Hoe maak je Volledig wissen een harde schijf en Reload Windows SE

Hoe maak je Volledig wissen een harde schijf en Reload Windows SE


Na verloop van tijd de harde schijf van uw computer vol met ongewenste bestanden of zelfs kwaadaardig virus programma's als u op internet surft en de nieuwe software te installeren worden. Uw computer kan merkbaar trager geworden en zelfs veel langer duren om te laden als de rommel blijft groeien. Als u een computer met Windows 98 Second Edition en willen vers te beginnen kunt u volledig alle bestanden en programma's te wissen op uw harde schijf en herlaad het besturingssysteem.

instructies

1 Plaats de Windows 98 Second Edition herstel-cd die bij de computer is geleverd in het cd-station. Koop een nieuwe kopie van de herstel-cd als u niet langer de schijf en dan plaatst u deze in het cd-station van uw computer (zie bronnen hieronder).

2 Hoe maak je Volledig wissen een harde schijf en Reload Windows SE

Open het menu Start door te klikken op het pictogram van Windows op de linker bovenhoek van het scherm. Klik op de "Shut Down" knop en kies vervolgens de optie "Restart". Wachten op een nieuw menu scherm verschijnt de vraag of u wilt uw computer opstarten vanaf de installatieschijf. Gebruik de pijl omlaag naar beneden scrollen om de "Boot van CD" optie. Druk op de Enter-toets.

3 Hoe maak je Volledig wissen een harde schijf en Reload Windows SE


Markeer de optie gelabeld als "Start Windows 98 Setup vanaf CD-ROM" en druk op de Enter-toets. Wacht op een blauw scherm te verschijnen en dan druk op de Enter-toets.

4 Hoe maak je Volledig wissen een harde schijf en Reload Windows SE


Klik op de knop "Doorgaan" wanneer verschijnt er een venster waarin u wordt gevraagd te bevestigen dat u het besturingssysteem opnieuw moet installeren. Klik op de radioknop gemarkeerd als "C: \ WINDOWS" en klik vervolgens op de knop "Next". Klik op de knop "Custom" als je wilt om te kiezen welke bestanden u wilt installeren of klik in plaats daarvan op "Typisch" als u alle functies van het besturingssysteem automatisch geïnstalleerd willen.

5 Hoe maak je Volledig wissen een harde schijf en Reload Windows SE


Klik op de knop "Next". Typ de naam die u wilt dat uw computer te identificeren met, zoals "Thuis" of "Bedroom" en klik vervolgens op de knop "Next". Kies uw land en de tijdzone in het volgende menu en klik opnieuw op "Next".

6 Klik op de "Start nu" knop en wacht tot de computer opnieuw op te starten om te voltooien. Scroll naar beneden naar de "Boot van CD" optie weer en druk op de Enter-toets. Klik op de "I de overeenkomst Accepteren" knop en klik vervolgens op 'Volgende'.

7 Zoek de registratie sleutel in de handleiding die bij de herstel-cd kwam. Voer de sleutel in de tekstvakken en klik op de knop "Next". Klik op "Finish." Wacht tot een nieuw venster dat verschijnt en klik op de "Herstart nu" knop. Laat de computer opnieuw opstarten afwerking en kies vervolgens de optie om op te starten vanaf de cd. Klik op de knop "OK" om af te herladen van het besturingssysteem.

Hints

  • Maak back-ups van een van de bestanden op uw harde schijf die je nog wilt een externe bron voordat u Windows 98. Elk bestand herladen op uw harde schijf worden permanent gewist zodra het opnieuw begint.