Kunt u gebruik maken Dial-Up op een netbook?

Netbooks komen niet met dial-up modems geïnstalleerd, maar u kunt een klein modem die wordt aangesloten op een USB-poort te kopen. De meeste USB-modems adverteren plug-and-play vermogen en geen enkele instelling niet nodig. Gewoon aansluiten op de poort, sluit deze aan op een telefoonlijn en volg de instructies op het scherm om de verbinding te maken.

netbooks

Diverse fabrikanten produceren kleine laptop computers met beperkte mogelijkheden vooral bedoeld voor surfen op het internet. Hoewel ze sommige programma's kan bevatten, ze hebben meestal kleinere schermen en minder functies dan de standaard laptops. Ontwerp functies kunnen aanzienlijk verschillen tussen de fabrikanten, maar de meeste bieden bekabelde of draadloze internetverbindingen. Veel modellen hebben USB-poorten voor randapparatuur. Als de jouwe heeft een USB-poort, kunt u deze aansluiten op een inbelmodem.

USB-poorten

Een Universal Serial Bus-poort beschikt over een computer van een standaard aansluiting voor veel randapparatuur zoals toetsenborden, muizen, speakers, lampen en printers. USB apparaten mogelijk is "hot-swapping" - je hoeft niet te worden uitgeschakeld de laptop om de verbinding te maken. U kunt een hub aangesloten op een USB-poort om het uit te breiden naar meerdere verbindingen tot 127 apparaten te maken. De meeste laptops en netbooks hebben ten minste twee USB-poorten, en desktops hebben vier. Kijk voor een kleine, rechthoekige poort met vier flatscreen-edge-verbindingen.

Dial Up Modem

Een kleine dial-up modem kan rechtstreeks op de USB-poort en heeft een telefoonaansluiting aan de andere kant. Gebruik een standaard telefoonkabel aan te sluiten op de telefoonlijn. Instructies op het scherm vertellen u hoe u een internet service provider kiezen. De modem zet digitale computer signalen naar en van analoge signalen die via de telefoonlijn te reizen naar en van de internet service provider. De snelheid van de dial-up verbinding zal aanzienlijk langzamer dan Ethernet of draadloos zijn, waardoor webpagina's om meer tijd om te laden.

Overige aansluitingen

De meeste netbooks komen uit de fabrikant met twee methoden om verbinding met het internet: wireless en Ethernet. De draadloze verbinding gebruikt een kaart geplaatst in een sleuf of permanent aan het moederbord, afhankelijk van de fabrikant. De Ethernet-verbinding maakt gebruik van een RJ45 aansluiting die lijkt veel op een telefoonaansluiting, maar is breder en heeft acht aansluitpunten in plaats van vier. De meeste notebooks kan de aanwezigheid van een internet-signaal detecteren en begeleiden u door het setup-proces. Echter, in sommige WiFi hotspots, kunt u een wachtwoord nodig, en op vliegvelden kunt u een creditcard nodig.