Wat te weten over Facebook en MySpace Privacy

Wat te weten over Facebook en MySpace Privacy


Facebook en Myspace zijn de nummer een en nummer drie meest populaire social networking sites in de Verenigde Staten met ingang van juni 2011. Volgens comScore, Facebook had 160.800.000 unieke bezoekers in juni, in vergelijking met 33,5 miljoen unieke bezoekers op Myspace. Ondanks de populariteit van deze plaatsen zijn er herhaaldelijk bezorgdheid met betrekking tot de privacy zij zijn. Om beter te begrijpen hoe Facebook en Myspace aanpak en bestrijding van privacy, zijn er een paar dingen om te weten over privacy beleid en de controles van elke site.

Facebook Privacy Beleid en richtlijnen

Facebook uw gegevens niet met adverteerders of applicaties te delen. Adverteerders ontvangen alleen geaggregeerde, anonieme gegevens over de Facebook-gebruikers. Als het gaat om uw persoonlijke gegevens en rekening activiteit, is Facebook bij te houden hoe u rond het terrein te verplaatsen. Bijvoorbeeld, Facebook-records die u zoeken naar, wiens profiel je kijkt naar en advertenties u klikt. Facebook registreert ook informatie van uw computer en smartphone, zoals het IP-adres en de GPS-locatie. De site neemt de verzamelde gegevens over u aan vrienden, doel aanbiedingen en tonen gebeurtenissen suggereren in uw omgeving. Facebook heeft geen van deze informatie te delen met anderen, tenzij u toestemming hebt gegeven, ontvangen bericht van het bedrijf of als uw naam en andere persoonlijke gegevens zijn verwijderd.

Facebook Privacy Controls

Facebook kunt u een aantal privacy controls voor status updates te stellen, tagging en nog veel meer om te bepalen wie wat in je profiel ziet. Onder 'Account' en 'privacy-instellingen, "je kunt kiezen wie van je vrienden kunt bekijken en post aan uw muur. U kunt ook bepalen wie kan zoeken voor u en wie kan je berichten sturen, en welke informatie je deelt met andere applicaties en websites die u toegang via Facebook. Volgens de "Washington Post," Facebook implementeerde een nieuwe reeks van privacy controls in augustus 2011 dat gebruikers de mogelijkheid om goed te keuren of tags van zichzelf te verloochenen in foto's en video's en ga terug en instellingen voor het verleden berichten verleend. U kunt ook privacy voor elke status update die je maakt voordat je post-it.

Myspace Privacy Beleid en richtlijnen

Wanneer u zich aanmeldt voor een MySpace-account of deel te nemen aan enquĂȘtes, wedstrijden en andere activiteiten, de site verzamelt wat zij noemt "persoonlijk identificeerbare informatie" of PII. Deze informatie omvat uw naam, e-mailadres en postadres, telefoonnummer en credit card nummer indien van toepassing. Myspace deze informatie niet met derden te delen. Het kan ook het verzamelen en opslaan van niet-PII details over je geboortedatum, interesses, foto's, video's en privĂ©berichten. Ook deze informatie wordt niet gedeeld met derden, behalve in een geaggregeerde en anonieme methode. Echter, Myspace, dat de mogelijkheid van derden adverteerders om cookies te laten op uw computer.

Myspace Privacy Controls

Zoals Facebook, Myspace geeft de mogelijkheid om te bepalen wie je profiel informatie ziet. U kunt ervoor kiezen om open uw profiel voor iedereen, alleen vrienden, of de gebruikers over en onder de 18. De instelling die je kiest geldt voor al uw Myspace gegevens zoals naam, geboortedatum, foto's en nog veel meer. Standaard, Myspace zet je profiel instellen om alleen vrienden. Myspace kunt u ook bepalen wie jou berichten kan sturen, en wie kan je vriend verzoeken en uitnodigingen te sturen. Als u een van uw privacy-instellingen op de site te wijzigen, beweeg je de muis over "My Stuff" en klik op "Privacy-instellingen."