Hoe maak je een rekenmachine met Visual Basic & ArcGIS Maak

Hoe maak je een rekenmachine met Visual Basic & ArcGIS Maak


Bespaar tijd door het bouwen van een aangepaste rekenmachine in uw exemplaar van ArcGIS, een programma dat geografische informatie beheert en integreert deze in engineering en andere toepassingen. ArcGIS kunt u macro's met behulp van de Visual Basic programmeertaal te creëren. Als u kennis van programmeren, kan je dan integreren een verscheidenheid aan functies, zoals een eenvoudige rekenmachine, in de werkende interface van ArcGIS, het verwijderen van de noodzaak om te schakelen tussen programma's voor veelgebruikte functies.

instructies

1 Klik op "Extra> Macro's> Visual Basic Editor" menukeuze in ArcGIS om de Visual Basic-macro-editor te openen. In de editor, klikt u op 'Invoegen> Module. " Noem de module "Calculator." Klik op 'Invoegen> Formulier "en de naam van het formulier" frmCalc. " Dit opent een blanco formulier en een toolbox met besturingselementen kunt u toe te voegen aan het formulier.

2 Voeg de controles die nodig zijn voor de functies van de rekenmachine die u nodig heeft. Bijvoorbeeld, een eenvoudige rekenmachine heeft slechts één tekstvak en vijf opdrachtknoppen. Selecteer het tekstvak. In het venster "Eigenschappen", wijzigt u de eigenschap Text to "0" zonder de aanhalingstekens, en de "Naam" aan "txtDisplay" zonder de aanhalingstekens. Selecteer een opdracht knop en stel de "Caption" eigenschap in op "+" en de "Naam" naar "cmdAdd." Stel de resterende bijschriften bevelknopen "aan" - "" * "" / "en" = "en hun namen" cmdSubtract, "" cmdMultiply, "" cmdDivide "en" cmdResult, "respectievelijk.

3 Dubbelklik op de module "Calculator" om de code te openen. Typ de volgende code:
load frmCalc
Dim nummer als Double
Dim exploitant String

4 Dubbelklik op het formulier om de code te openen. Typ de volgende code:
getal = 0
operator = ""

5 Dubbelklik op het "+" commando knop om de code-venster en typ de volgende code te openen:
nummer = txtDisplay.Text
txtDisplay.Text = "0"
operator = "+"

6 Plak code van "cmdAdd" in de code-venster voor de opdracht knoppen vertegenwoordigen de drie andere operaties, ter vervanging van de "+" in de laatste regel met de exploitant die overeenkomt met elke knop - ". CmdMultiply" bijvoorbeeld, operator = "*" voor

7 Dubbelklik op het "=" commando knop om de code te openen en typ de volgende code:
Als operator = "+" Dan
aantal = aantal + txtDisplay.Text
ElseIf operator = "-" Dan
nummer = nummer - txtDisplay.Text
ElseIf operator =

"" Dan
aantal = aantal txtDisplay.Text
ElseIf operator = "/" Dan
nummer = nummer / txtDisplay.Text
Stop als
txtDisplay.Text = aantal

8 Sluit de Visual Basic Editor, het opslaan van de module en vormen als daarom wordt gevraagd. In ArcGIS, klik op de "Extra> Customize" menu-optie. Kies het tabblad "Opdrachten". Onder "Categorieën" selecteert u "Macro's." Uw macro's verschijnen aan de rechterkant. Klik op en sleep het pictogram naast het "Calculator" macro om deze te plaatsen in een van de ArcGIS werkbalken. Klik op de nieuwe knop "Toolbar" om uw eigen rekenmachine draaien.