De verschillen tussen JSP & JSPF

De verschillen tussen JSP & JSPF


Het verschil tussen een bestand JavaServer Pages (JSP) en een JavaServer Pages Fragment bestand (JSPF) is een kwestie van modulariteit. JSP-bestanden geven de steunpilaar van de Java-code voor de JSP kader te vertalen en uit te voeren als een webpagina, terwijl JSPF bestanden aan te vullen JSP-pagina's met code voor gespecialiseerde functies.

JSP

JSP is zowel de formele naam van de JavaServer Pages kader en de extensie voor volledig functioneel JavaServer pagina broncode bestanden. Wanneer u de ".jsp" extensie op het einde van een broncode bestand, het betekent dat het bestand bevat alle noodzakelijke syntaxis voor de JSP kader om de broncode te laden en maken een pagina in een webbrowser. Het betekent niet, echter, dat het bestand geen andere bestanden heeft verwijzen naar gespecialiseerde methoden of objecten.

JSPF

Een JSPF pagina is een deel van de code die de programmeur van plan is uit te voeren binnen een JSP-pagina. Overwegende dat een JSP-bestand heeft alle noodzakelijke syntaxis voor de JSP-kader te verwerken en weer te geven, zou de JSP kader niet in staat zijn om te laden en een JSPF bestand uit te voeren door zelf. In plaats daarvan, ze bevatten gespecialiseerde methoden en voorwerpen die JSP-bestanden importeren en uit te voeren.

Doel

Programmeurs vaak verwijzen naar code in afzonderlijke broncode bestanden in hun programma's. Als je schrijft een functie die u vaak zal roepen, waardoor het in zijn eigen bestand en verwijzen naar het bespaart u de tijd van het kopiëren en plakken van het direct in al uw projecten. Het scheiden van de code van een functie van de bron code die roept het maakt de code gemakkelijker te lezen, te bewerken en te onderhouden. JSPF bestanden houdt u de code voor dergelijke functies, en JSP-bestanden te bellen en uit te voeren die functies.

Calling JSPF

U kunt een JSPF bestand in uw JSP-broncode-bestanden verwijzen met behulp van de syntax "<% @ include file =" file-name.jspf "%>" aan de bovenkant van uw dossier. In deze code, "file-name.jspf" is de naam van het bestand JSPF. Voordat verwijzing naar een JSPF pagina, zorg ervoor dat u beiden hebt geüpload naar uw server en dat u weet dat het bestand directory adres. Als het in dezelfde map als het JSP-bestand dan kun je gewoon gebruik maken van de bestandsnaam, maar als het in een andere map, moet u het volledige directory adres te vermelden voor "file-name.jspf" in uw include-instructie.