Checklist voor het opnieuw installeren van Windows XP

Checklist voor het opnieuw installeren van Windows XP


Eens in de zoveel tijd, veel computergebruikers eigenaren de behoefte voelen om alles duidelijk uit hun computers en opnieuw beginnen. Na jaren van de exploitatie van een computer onder dezelfde installatie van Windows XP & mdash; of andere Windows-versies & mdash; de computer begint traag en reageerden niet te voelen vanwege de vele softwareprogramma's die zijn geïnstalleerd en verwijderd. Echter, het wissen van alles en opnieuw beginnen is geen eenvoudig proces. Voor het formatteren van uw harde schijf en opnieuw installeren van Windows, zorg ervoor dat je niets verliest belangrijk is en dat het proces van het opnieuw installeren van het besturingssysteem zal snel en pijnloos zijn.

Een back-up Documents and Media

U moet een back-up van al uw documenten en media bestanden voordat het opnieuw installeren van Windows. Als u uw eigen methode van het organiseren van deze bestanden op uw computer, dit is een relatief eenvoudige klus. Als je niet weet waar deze bestanden worden opgeslagen, gebruikt u de Windows Search-functie voor hulp. Zoek uw bestanden met behulp van gemeenschappelijke bestandsextensies. Document bestanden meestal eindigen op .txt, .doc en .docx voor Word, of .csv, .xls en .xlsx voor Excel. Beeldbestanden eindigen vaak in .bmp, .gif, .jpg en .jpeg. Audio-bestanden over het algemeen eindigen op .mp3 en videobestanden eindigen vaak in .avi. Echter, er zijn vele andere voorkomende bestandsextensies. Verplaats al deze bestanden naar een externe harde schijf of een tweede interne schijf. Als u een interne harde schijf voor back-up te gebruiken, overweeg dan het openen van uw computer en het loskoppelen van de back-up schijf voordat u begint het opnieuw installeren van Windows. Dit zorgt ervoor dat u uw back-up schijf niet per ongeluk formatteren.

Back-up e-mails en bladwijzers

Als u een stand-alone e-mail client te gebruiken, zoals Microsoft Outlook of Mozilla Thunderbird, overdracht van uw opgeslagen berichten naar uw back-up schijf voordat het opnieuw installeren van Windows. Alle moderne e-mailprogramma's hebben de mogelijkheid om opgeslagen berichten te exporteren in bewaring. Als je een web-based e-mailservice zoals Gmail gebruiken en bewaar kopieën van belangrijke e-mails op het web, kunt u deze stap overslaan. Bovendien, niet uw browser bookmarks te vergeten.

Bereid Software

Onderzoek uw computer & # 039; s 'Add or Remove Programs "lijst voordat het opnieuw installeren van Windows XP. Deze lijst bevat alle programma's op uw computer geïnstalleerd. Maak een lijst van elk programma dat u wilt behouden. Voor elk programma te bepalen of u de installatie-cd. Als het programma online is verdeeld in plaats van op een fysieke schijf, zorg ervoor dat het bedrijf nog steeds bestaat en dat de software is nog steeds beschikbaar. Als de software vereist een serienummer tijdens de installatie, bevestigen dat je nog steeds het serienummer.

Bereid Drivers

Windows bevat alle stuurprogramma's die nodig zijn voor uw computer om bruikbaar te zijn nadat het besturingssysteem is geïnstalleerd. Dit wordt echter bereikt met generieke hardware drivers. Voor sommige van de gespecialiseerde apparaten in uw computer, zoals de videokaart, moet u het juiste stuurprogramma van de fabrikant opnieuw te installeren. Download de nieuwste stuurprogramma's voor alle apparaten in uw computer voordat het opnieuw installeren van Windows. Dit is vooral belangrijk als uw computer online krijgt met elk type anders dan een Ethernet-kaart apparaat. Als uw computer toegang tot het internet met een draadloze kaart, bijvoorbeeld, zul je waarschijnlijk niet in staat om online te krijgen tot je de juiste drivers te installeren. Dit vormt een moeilijk probleem als je nodig hebt om online te gaan om de drivers te downloaden.

Bereid Windows

De laatste punt op de checklist voor het opnieuw installeren van Windows XP is om te bevestigen dat u de originele installatie-cd en de 25 tekens product key. Als je een retail boxed versie van Windows XP hebt gekocht, wordt de productcode in het pakket opgenomen. Als Windows XP kwam met de computer, de productcode is het meest waarschijnlijk op een sticker aangebracht op de computer.