Hoe te Winamp gebruiken om DJ & Karaoke

Hoe te Winamp gebruiken om DJ & Karaoke


Nullsoft's Winamp is een Windows-exclusieve media player. In eerste instantie uitgebracht in 1997 als een freeware product, Winamp heeft een grote bibliotheek van eigen en-community geproduceerde plug-ins ontworpen om de functionaliteit uit te breiden. Plug-ins voegen functies zoals geavanceerde grafische equalizer, visualisatie effecten en internet uitzenden gereedschappen. Een van deze plug-in is CDG, die het mogelijk maakt Winamp aan de lyric bestanden gelezen van karaoke-discs, en deze weergeven op het scherm.

instructies

1 Installeer Winamp. Klik op het pictogram bliksemschicht naar de Media Library te openen. In het linker paneel van de bibliotheek, scroll naar beneden naar "Winamp add-ons." Dit zal de browser te openen en toegang te krijgen tot de Winamp plug-in directory. Zoeken naar CDG, en klik op "Download" onder de screenshot van een desktop weergeven sommige teksten. Selecteer het tabblad 'Visualization' boven de Media Library, en plaats een karaoke-schijf in het station. Dubbelklik op een track in de afspeellijst, en terwijl de song speelt, zullen de teksten verschijnen in de visualisatie ruimte.

2 Klik op de "View" menu en selecteer "Equalizer", waardoor de grafische equalizer te verschijnen. Langs zijn bovenrand is de Crossfade knop met een pictogram weergegeven versmalde pijl. Klikken op de Crossfade knop zorgt ervoor dat Winamp om het huidige nummer verdwijnen in het volgende nummer in de afspeellijst. Het getal in het vakje naast het vertegenwoordigt hoeveel seconden de Crossfade zal nemen; klikken op het aantal en te slepen op en neer zal verhogen of verlagen.

3 Sleep je nummers in de afspeellijst raam, in de volgorde waarin u ze wilt hebben gespeeld. Dubbelklik op het eerste nummer om het af te spelen. Besteed aandacht aan het ritme van de song en benaderen het aantal seconden in een vier-bar maatregel (een 'loop' van de belangrijkste zin van het lied.) Voer het nummer in het vak door op de knop Crossfade. Kies een geschikte punt in de song om uit te faden en klik op de Crossfade knop op de "1" van deze maatregel. De crossfade zal waarschijnlijk niet helemaal correct op het eerste, maar met de praktijk zul je beter in staat zijn om het goed te timen geworden.

4 Sluit de audio-uitgang van uw pc of audio-interface met een versterker en luidsprekers, zodat de versterker is uitgeschakeld en het volume op nul gezet. Stel de Winamp-uitgang volume tot 100%, met behulp van de horizontale schuifbalk onder de tracknamen. Schakel de versterker en geleidelijk te verhogen van het volume op een geschikt niveau.

Hints

  • Je hoeft niet te beslissen over uw volledige playlist van tevoren, u kunt toevoegen, verwijderen of verplaatsen songs als de lijst wordt afgespeeld. Zodra u leren hoe u de reacties van de kamer te lezen om je keuzes, kunt u deze wijzigingen on the fly te maken.
  • Als het spelen van een partij, moet u tape elke achterstand kabels naar beneden op de grond voordat de menigte arriveert. Als iemand trips op een draad, kan het je hele setup te slepen op de vloer.
  • Als uw cd-station niet sub-channel data kan lezen, zal het niet in staat zijn bestanden .cdg lezen uit karaoke-discs, ongeacht of u de Winamp plug-in.