De FCC VoIP Regulations

De FCC VoIP Regulations


VoIP staat voor Voice over Internet Protocol. VoIP-dienst is in wezen een telefonische service voor uw huis of kantoor, alleen de oproep wordt uitgevoerd via het internet in plaats van de traditionele nutsleidingen. VoIP-dienst gebruikt nog steeds de traditionele telefoonnummers oproepen verzenden en ontvangen, en dezelfde telefoon thuis je altijd hebt gebruikt zal samenwerken met de converter box die wordt geleverd door uw VoIP-service provider. Met een technologie als veelzijdig als VoIP, is een zekere mate van regelgevend toezicht nodig is, en de Federal Communications Commission (FCC) heeft speciale regels die de controle over de industrie vast te stellen.

911 Noodtoegang

Begin in 2005, de FCC opdracht die allemaal met elkaar verbonden VoIP-diensten 911 toegang noodoproepen moeten aanbieden. Voor de toepassing van deze regeling, een onderling verbonden VoIP-dienst is er een die biedt haar klanten voor het verzenden en ontvangen van telefoongesprekken, met behulp van standaard telefoonnummers, over een internetverbinding.

De uitdaging is dat VoIP is draagbaar. Als een gebruiker zijn converterkastje neemt naar een andere locatie en verbindt deze met het internet, zijn telefoonnummer reist mee. Dit maakt het moeilijk te lokaliseren die 911 meldkamer om het gesprek. Om te gaan met dit probleem, VoIP service providers vragen gebruikers om hun lokale alarmnummer, te identificeren, zoals de lokale politie of brandweer. Als ze nummer 911, worden ze verzonden naar dat telefoonnummer. De lokale alarmnummer kan worden gewijzigd op elk moment in de controle van de klant paneel, waardoor hij de informatie bij te werken als hij neemt zijn VoIP-dienst naar een nieuwe locatie.

Overbrengen telefoonnummers

In 2009 heeft de FCC besloten tot een regeling met betrekking tot de hoeveelheid tijd die mag verstrijken voordat een telefoonnummer, op verzoek van de consument, zal worden overgedragen aan een andere VoIP-provider. Vorige regels mogen VoIP-diensten te wachten tot vier dagen om het telefoonnummer te dragen. De FCC gevonden dat dit kost de consument geld en belemmert hun vermogen om telefoondiensten te gebruiken, evenals beperking van de toegang tot de hulpdiensten zoals 911. Om deze reden is de FCC een herziening van de regels voor het mandaat dat in het geval een klant verandert communicatie providers , de VoIP-dienst moet het telefoonnummer binnen één werkdag over te dragen.

mededeling voor consumenten

In mei 2009 heeft de FCC geslaagd voor een uitspraak over alle onderling verbonden VoIP service providers die de traditionele telefoonnummers gebruiken voor het verzenden en ontvangen van oproepen. Deze nieuwe regels waren in antwoord op een aantal providers die ging uit van het bedrijfsleven, waardoor de consument zonder telefoondienst of enige vorm van verhaal. Volgens de nieuwe regels, moeten onderling verbonden VoIP-diensten van tevoren consument geen enkel moment zullen ze dienst stopzetten of voordat ze dienst te verminderen of anderszins afbreuk doen aan de consument communicatie vaardigheden te geven. Deze regel is dezelfde standaard die traditionele analoge telefoon carriers altijd hebben gewerkt.