Hoe om Gegevens van de computer met behulp van een Cat 5-kabel

Of u nu een nieuwe computer hebt gekocht of wilt u bestanden op te halen vanaf een andere computer, zult u waarschijnlijk wilt de bestanden in één keer te verplaatsen. Als beide computers hebben Ethernet-poorten, kunt u dit op een aantal manieren doen, met behulp van een Cat5-kabel. Windows XP ondersteunt een file transfer methode die bekend staat als een directe kabelverbinding, die twee computers verbindt met een speciale Cat5-kabel. Windows Vista biedt geen ondersteuning voor deze methode, maar zal bestandsoverdracht over een bestaand netwerk.

instructies

Maak een directe kabelverbinding in Windows XP

1 Verbind de twee computers met de Cat5 crossover-kabel. Sluit het ene uiteinde van de kabel in de Ethernet-poort van elke computer.

2 Op elke computer, opent u het venster Netwerkverbindingen via het Configuratiescherm. Selecteer "Een nieuwe verbinding maken." Selecteer "Set Up een Advanced Connection." Selecteer nu "rechtstreeks aansluiten op een andere computer."

3 Op de computer die de gegevens moeten worden overgedragen, klikt u op "Host" wanneer u wordt gevraagd voor de rol. Selecteer het type verbinding, dat is de naam van de Ethernet-poort. Geef de andere computer toegang door te klikken op zijn naam. Klik op "Next" en "Finish."

4 Aan de andere computer, klikt u op "Guest" wanneer u wordt gevraagd voor de rol. Selecteer hetzelfde type verbinding dat u deed voor de hostcomputer. Als u wilt de enige gebruiker toegestaan ​​om deze verbinding te gebruiken, selecteert u "Mijn gebruik;" anders selecteert u 'Anyone's gebruiken. "

5 Toegang tot de andere computer in het venster Netwerkverbindingen. Vanaf hier kunt u de andere computer en de overdracht van bestanden te verkennen.

Mappen delen in Windows Vista

6 Op de computer die de bestanden die u wilt overbrengen heeft, opent u Deze computer. Navigeer naar de mappen die u wilt delen. Klik met de rechtermuisknop op de naam van de map. Selecteer "Delen."

7 In het dialoogvenster, selecteer "Geavanceerd delen." Klik op het vakje "Deze map delen." Verander de "Share Name" om iets te gemakkelijk te herkennen.

8 Klik op 'Machtigingen. " Als je alleen de bestanden wilt overbrengen, klikt u op het selectievakje om te lezen toegang toe te staan ​​en weigeren alle andere toegang. Als u wilt in staat zijn om bestanden te bewerken, klikt u op het selectievakje om de volledige controle mogelijk te maken. Klik op "OK" totdat alle dialoogvensters gesloten zijn.

9 Aan de andere computer, opent u het Netwerkcentrum van het Configuratiescherm. Klik op 'Bekijk netwerken en apparaten. " Vanaf hier hebt u toegang tot de bestanden op de andere computer.

Hints

  • Als u niet in staat om bestanden via Directe kabelverbinding bent, kunt u met behulp van een standaard CAT5 kabel. U moet een Cat5 Crossover cable.Use gebruik maken van een bestaand netwerk, indien mogelijk, voordat u een directe kabelverbinding.
  • Windows Vista mag geen computers met een ander besturingssysteem system.Unless absoluut noodzakelijk te erkennen, geen volledige netwerk toegang tot uw hele harde schijf niet te verlenen.