De voordelen en nadelen van een statisch IP-adres

De voordelen en nadelen van een statisch IP-adres


IP of Internet Protocol-adressen zijn het unieke nummer codes die computers aangesloten op het internet gebruik te lokaliseren en te communiceren met elkaar. De twee belangrijkste typen IP adressen zijn statisch, waarbij een computer houdt een enkel IP-adres en dynamisch, waarbij het netwerk wijst de computer een nieuw adres elke keer verbinding met het netwerk. Statische IP adressen verscheidene duidelijke voordelen en nadelen in vergelijking met dynamische IP adressen.

running Servers

Een van de grootste voordelen van een statisch IP-adres is dat computers gebruik van dit type adres servers met gegevens dat andere computers toegang via het internet kan hosten. Een statisch IP-adres maakt het makkelijker voor computers op de server te vinden van overal in de wereld.

Bovendien, computers die het mogelijk maken voor toegang op afstand op een gesloten netwerk werken het beste met statische IP-adressen. Hierdoor kunnen verschillende computers met verschillende besturingssystemen om het hostsysteem door te zoeken naar hetzelfde IP adres elke keer.

Stabiliteit

Statische IP-adressen zijn ook meer stabiel gedurende het gebruik van internet, omdat ze nooit veranderen. In geval van een dynamisch IP-adres, kan de internetserviceprovider automatisch te wijzigen regelmatig, zo vaak als elke paar uur. Dit kan een vervallen in het kader van de gebruiker veroorzaken. De computer kan ook moeite hebben met het opnieuw aansluiten op het internet met behulp van het nieuwe adres. Een statisch IP-adres voorkomt al deze mogelijke problemen.

Eenvoud

Statische IP-adressen zijn eenvoudiger toe te wijzen en te onderhouden. Voor netwerkbeheerders, wordt het gemakkelijker om internetverkeer te volgen en de toegang tot bepaalde gebruikers op basis van IP-adres identificatie toe te wijzen. Dynamische adressen nodig een programma dat toekent en verandert IP-adressen, en kunnen de gebruikers nodig hebben om de instellingen op hun computers te veranderen.

Aantal Adressen

Een belangrijk nadeel van statische IP adressen dat elk adres eenmaal toegekend, wordt ingenomen door een computer, ook als die computer niet in gebruik is. Aangezien elke computer heeft een uniek adres, beperkt dit het aantal beschikbare IP-adressen. Dit heeft internetserviceproviders meerdere verschillende IP standaarden maken om meer IP adressen invoeren in het systeem, waardoor ruimte voor meer computers.

Tracking Access

Een computer met een statisch IP-adres is veel gemakkelijker te volgen via het internet. Dit kan een nadeel in het geval van websites die het mogelijk maken elke bezoeker te downloaden of bekijk een vast bedrag van de inhoud. De enige manier om extra content te bekijken of te downloaden kan zijn om het IP-adres te vernieuwen in het kader van een dynamisch IP-adres systeem.

Op dezelfde manier kan het auteursrecht handhavers computergebruikers die content door het bijhouden van het IP-adres traceren.

Gebruikers hebben privacy bezorgdheid gerezen over dit soort van tracking en de vraag of er al dan niet internet service providers moeten worden verplicht om de naam en het adres van de gebruiker gekoppeld aan een bepaald statisch IP-adres bekend te maken blijft een onderwerp van discussie.