Definieer de soorten output Inrichtingen voor een computersysteem

Definieer de soorten output Inrichtingen voor een computersysteem


Computer uitvoerapparaten ondersteunen vier basistypen output ontworpen om informatie aan de gebruiker. Deze soorten zijn onder andere data, audio, visuele en touch-gebaseerde output. Elk type van de output door verschillende apparaten die bruikbare informatie in verschillende vormen beschikbaar. Enkele van de meest voorkomende vormen van productie omvat gedrukte media, displays, luidsprekers, modems, netwerkkaarten, faxapparaten en nog veel meer.

Visual Output

Computers bieden verschillende soorten visuele output in meerdere formaten. De twee meest voorkomende vormen van visuele-output apparaten zijn beeldschermen en printers. Monitoren geven video-uitgang die naar de monitor van de videokaart wordt verzonden. Er zijn twee typen monitoren waaronder kathodestraalbuis en flat panel. Printers zijn een andere vorm van visuele output die de vorm van afgedrukte pagina's neemt. Er is een grote verscheidenheid van printers die een overvloed aan afdrukopties voor verschillende media uitstrekkend. Een derde type minder gebruikelijke apparaat is de projector. Modern projectoren kunnen maken van hoge-resolutie beelden kunnen dekken een muur. Sommige projectoren ondersteunen ook 3D output.

Audio uitgang

De meeste vormen van computer audio-uitgang worden behandeld door de computer luidsprekers of een hoofdtelefoon. De vroegste type computer luidsprekers is de PC luidspreker, die een reeks pieptonen gebruikt om de toestand van het systeem. In de moderne computers, wordt audio data verwerkt en naar de juiste indeling omgezet door de geluidskaart van de computer. Audio-uitgang wordt meestal behandeld met behulp van analoge, USB- of optische uitgangen. Deze uitgangen voeren informatie van de geluidskaart naar de luidsprekers of een hoofdtelefoon. Audio-uitgang is verkrijgbaar in verschillende formaten ontworpen om verschillende bedragen en configuraties van de luidsprekers te ondersteunen.

gegevens Output

De meest voorkomende vorm van computer output in de vorm van data. Er zijn verschillende toestellen die zijn ontworpen om de computer gegevens te genereren. De meest voorkomende data-output apparaten zijn modems en netwerkkaarten. Deze apparaten de overdracht van informatie tussen computernetwerken, waardoor computers te communiceren. Bluetooth-apparaten en draadloze kaarten staan ​​computers te communiceren met andere apparaten zoals toetsenborden, muizen, telefoons, netwerk routers, printers en nog veel meer.

Tactile Output

Voorzieningen voor een tactiele uitvoer te leveren worden in het algemeen beperkt tot specifieke functies. Braille printers bieden een alternatieve vorm van de output voor visueel gehandicapte gebruikers. In plaats van het afdrukken van beelden of woorden op papier met inkt, braille printers bieden alfanumerieke output in de vorm van verhoogde puntjes op de pagina. Een ander gemeenschappelijk gebruik van tactiele output in computers is trillingen of force-feedback ingeschakeld game controllers. Deze apparaten zijn console-achtige controllers en joysticks die trillen in reactie op de gebeurtenissen in het spel.