De verschillen in 32-bits en 64-bits systemen

De 32 bits systeem was het primaire systeem wordt gebruikt door personal computers tot in de vroege 21e eeuw, ook al 64 bit chips en bussen eerder bestonden. In de vroege jaren 1990, alleen supercomputers en gespecialiseerde apparatuur die wordt gebruikt 64 bit microprocessoren. Met de release van de zeer succesvolle 64 bit gaming console de Nintendo 64 in 1996, fabrikanten en consumenten zagen potentieel voor 64 bit architectuur in computers van de consument. In 2000, IBM verscheept de eerste 64 bit architectuur, aansporen een overgang naar 64-bits systemen en software in alle computer merken.

Operating Verschillen

De bitgrootte van een systeem verwijst naar de grootte van de getallen en databussen CPU van een computer is ontworpen om te draaien. 64 bit systemen maken gebruik van een ander systeem van toegang tot het geheugen en het systeem compenents dan 32 bit systemen. Dit verschil is van fundamenteel belang, die 32 en 64 bit systemen onverenigbaar maakt. Omdat programma en besturingssystemen kunnen de werkelijke hardwareverschillen verwerken tussen 32 en 64 bits systemen upgraden van een 32 bits systeem een ​​64 bits systeem is een ingewikkeld proces.

Snelheid

32 bits systemen zijn beperkt tot toegang vier GB RAM tegelijk, terwijl 64 bits architectuur kunnen toepassingen de mogelijkheid van toegang tot 16 terabytes RAM. Dit verschil aanzienlijk sneller tot het vermogen van een computer om data en volledige taken te verwerken. In één test, en die een grote PDF, hardlopen Javascript en openen van een mediaspeler programma op een 64 bits systeem varieerde tussen 20 en 50 procent sneller dan dezelfde bewerkingen op een 32 bits systeem.

prestatie

Net als bij van de 64 bits systeem toegenomen vermogen om toegang te krijgen tot grotere hoeveelheden RAM-geheugen, een 64 bit systeem heeft ook de mogelijkheden te hanteren verwerken grotere hoeveelheden van het fysieke geheugen. 32 bit-systemen hebben de mogelijkheid om toegang te krijgen tot 32 gigabyte fysiek geheugen, terwijl de 64-bits systemen tot toegang tot 16 miljard gigabyte fysiek geheugen.

andere verschillen

Bovendien, 64 bits programma's hebben de mogelijkheid om meer geavanceerde-argument passeren processen gebruiken dan 32 bits programma. Hierdoor kan de 64 bits programma de mogelijkheid om gevoelige data veiliger te verwerken, waarbij destructieve virale aanvallen verminderen. Ondanks de nieuwe mogelijkheden van de 64 bit processors, 64 bit processoren verbruiken aanzienlijk minder stroom dan 32 bit processors.