Het gebruik van macro's in MS Word

Microsoft Word-macro's kunt u een aantal van de taken die u uitvoert in Word te automatiseren. Deze handige functie bespaart u tijd. U heeft de mogelijkheid van het opnemen van een reeks stappen of commando's met behulp van de ingebouwde functie in Word. Als alternatief kunt u de macro's zelf schrijven met behulp van een programmeertaal. Wanneer u een macro uitvoert, met een druk op een knop of een toetsenbord commando, Word voert alle stappen in de macro.

Het plannen van een Macro

Een gemeenschappelijk gebruik van Word-macro's wordt tekst die u vaak gebruikt in uw documenten invoegen. Andere toepassingen zijn het uitvoeren van ingewikkelde opmaak, invoegen van tabellen en kolommen, of het aanpassen van watermerken, kop- en voetteksten. In elk van deze gevallen moet u schetsen de stappen die u zal duren voordat u de macro te maken. Zodra u over het doel van de macro hebben gevestigd en de stappen die nodig zijn om het te bereiken, kunt u een macro die automatisch elke stap uitvoert creƫren.

Met behulp van Macro Feature Word

Microsoft Word heeft een ingebouwde macro-recorder die uw toetsenbord en muis commando's volgt dan slaat ze op in een speciaal bestand voor toekomstig gebruik. In Word 2007, wordt het standaard uitgeschakeld, dus u moet de macro-functie voordat u kunt opnemen activeren. Klik op de ronde "Office" knop aan de linker bovenhoek van het scherm. Kies 'Opties voor Word "uit het drop-down menu. Selecteer "Popular" en zet een vinkje in het vakje 'Show Developer tab op het lint. " Klik op de knop "OK". De nieuwe tab "Ontwikkelaar" verschijnt in het lint dat het menu-opties aan de bovenkant van uw Word-scherm houdt.

Het maken van macro's

Klik op het tabblad "Ontwikkelaar" op het lint. In de "Code" groep, kiest u de "Record Macro" knop. De macro-recorder automatisch een naam voorstellen: Macro1 of het volgende volgnummer, indien van toepassing. Echter, je moet een unieke naam voor uw macro om u te helpen later te vinden. Word geen spaties in macro namen toe. De "Record Macro" opties box kunt u ook kiezen waar uw macro op te slaan. Als u kiest voor "Knoop," kunt u de macro gebruiken door deze te selecteren met behulp van het lipje op het Woord lint. Als u kiest voor "Keyboard," vindt u een toetsenbord commando combinatie toewijst, zoals "ALT" of "Control" plus een brief. Selecteer de optie die uw voorkeur past.
Als u niet van plan bent de macro te gebruiken in andere documenten, klikt u op de omgekeerde driehoek naast "Alle documenten (Normal.dotm)" onder "Opslaan in:" en verander de locatie om het huidige document. Het geven van de macro een beschrijving maakt het ook gemakkelijker te vinden als je veel soortgelijke macro's te maken. Zodra u klaar bent met het selecteren van de opname-opties en klik op "OK", macro-opname begint. Complete elk van de stappen die door tekst te typen of commando's te selecteren in het menu. Als u nodig hebt om de cursor te verplaatsen, terwijl de recorder in gebruik is, selecteer "pauze-opname." Klik om de cursor in de volgende locatie die u nodig hebt, plaats dan 'Resume Recorder. " Voor het opslaan van uw macro, klik op het tabblad "Ontwikkelaar" (als het niet actief is). Selecteer "Stop Opnemen Macro."

Opgeslagen macro's

Plaats de cursor in een open document op de plaats waar u wilt uw macro gebruiken. Open de lijst met macro's door te klikken op de tab "Ontwikkelaar" en het selecteren van "Macro's" van de knoppen. U kunt de volgorde van de stappen te bekijken, te bewerken of uit te voeren, of de macro verwijderen uit dit menu. Als u uw macro toegewezen aan een toetsenbord commando, drukt u op de sneltoetsen die je ervoor kiest om uw macro uitvoeren.