What Do RAM en ROM Mean?

What Do RAM en ROM Mean?


RAM en ROM verwijzen naar verschillende types van digitale opslagmedia. Zowel RAM en ROM zijn integrale onderdelen van een computersysteem. Ondanks de overeenkomsten tussen hun afkortingen en hun gemeenschappelijke rol computeropslag, in werkelijkheid zijn ze met volledig verschillende capaciteiten.

RAM Basics

What Do RAM en ROM Mean?

SD-RAM is een veel voorkomende soort van RAM opslag gevonden in pc's.

RAM is een acroniem voor "random access memory." RAM is een vorm van computer geheugenopslag. RAM technologie maakt gegevensopslag in geïntegreerde schakelingen die voor andere gegevens kunnen worden opgeslagen en in willekeurige volgorde, ongeacht de positie of relevantie.

ROM basics

What Do RAM en ROM Mean?

Compact discs zijn voorkomende vormen van ROM opslag.

ROM is een afkorting voor "Read Only Memory" en is een vorm van opslag van computergegevens. Gegevens die zijn opgeslagen in ROM, in tegenstelling tot RAM, kunnen niet gemakkelijk worden bewerkt. De meest populaire versie van ROM is de compact disk of CD-ROM. Zodra een CD-ROM wordt data geschreven worden, kunnen de gegevens niet worden gewijzigd. Een herschrijfbare cd (CD-RW) technisch noch ROM of RAM.

verschillen

Gegevens worden geschreven naar RAM door een computersysteem wanneer het nodig is. Gegevens kunnen worden verwijderd, verplaatst en gewijzigd worden zonder problemen, in wezen het tegenovergestelde van de ROM. RAM wordt vaak gebruikt in computersystemen middel geheugenverlies. het besturingssysteem van een computer gegevens te schrijven naar RAM om later te gebruiken. Zodra de stroom naar de computer is uitgeschakeld, maar de gegevens worden gewist. ROM data wordt permanent opgeslagen, tenzij de ROM-module is beschadigd.

Soorten RAM

RAM komt gewoonlijk in de vorm van "RAM sticks," stokken van geïntegreerde schakelingen met RAM modules aange- brachte. Er zijn vele soorten van RAM-sticks, zoals SDRAM (SDRAM) of double data rate ram (DDR SDRAM).

Typen ROM

De meest populaire vorm van ROM is de CD-ROM. Sommige flash geheugenmodules worden beschouwd als ROM, zoals EEPROM. Veel ROM modules zijn halfgeleiders gebaseerde, aangebracht op de computer moederborden of televisie besturingsprintplaten. De meeste bevatten instructies voor de software te verwijzen voor een goede werking.