Hoe maak je een langwerpige afbeelding met GIMP

Digitale bewerking programma's te maken op maat gemaakte foto's van alle soorten en maten, maar het vinden van het juiste programma voor de juiste prijs kan een uitdaging zijn. Hoewel Adobe Photoshop is een ongelooflijk stukje software, zijn prijskaartje is niet zo mooi. Gelukkig is er een gratis, openbaar domein alternatief voor Photoshop bekend als GIMP, het GNU Image Manipulation Program. U kunt GIMP gebruiken om een ​​aangepaste afbeelding langwerpig snel en gemakkelijk.

instructies

Hoe maak je een langwerpige afbeelding met GIMP

1 Download GIMP. Als u nog niet over de vrije editing programma gedownload naar uw computer, bezoeken GIMP.org en download de gratis software. Volg de instructies die aan de editor op uw computer te installeren.

2 Open GIMP. Het menu Start (of de desbetreffende snelkoppeling op je bureaublad) vinden de nieuw geïnstalleerde programma en klik erop om te openen. De belangrijkste taakbalk moet openen, en een aparte toolbox genoemd, het deelvenster Lagen.

3 Maak een nieuwe werkmap. Klik op "File" en vervolgens "Nieuw." Dit zal de "Create a New Image" gereedschapskist te openen en kunt u de eigenschappen van het nieuwe bestand aan te passen gevraagd.

4 Input image-size dimensies. In GIMP kunt u de breedte en hoogte van uw keuze in te voeren, zolang de totale omvang van de afbeelding niet groter is dan de maximale grootte eis zoals gepubliceerd in het Voorkeuren dialoogvenster. U krijgt een melding als de oorspronkelijke maten die u invoert zijn niet aanvaardbaar en gericht op dienovereenkomstig aan te passen. Selecteer "Landschap" voor uw langwerpig beeld en druk op "OK" als u klaar bent.

5 Bewerk uw afbeelding naar wens. Plaats foto's and clip art op basis van uw voorkeuren en eventuele ontwerpen met behulp van de instrumenten in de belangrijkste werkbalk te creëren zoals de emmer vullen tool, tekst gereedschap, potlood en ga zo maar door.

6 Sla het bestand op als u klaar bent. Nadat u uw project hebt voltooid, klikt u op "File" en "Opslaan als." Geef het bestand met behulp van een foto-extensie, zoals .jpg of .png, om de werkmap op te slaan als een afbeelding. Klik op de laatste "Opslaan" als u klaar bent.

Hints

  • Bij het kiezen van een langwerpige beeldgrootte, het instellen van de resolutie van de X en Y tot 100 pixels per inch (of hoger) zal de breedte en hoogte dat je in eerste instantie koos als je naar afdrukken te behouden.
  • uw bestand op te slaan met een foto extensie comprimeert lagen van het beeld op een manier die maakt het bewerken moeilijk later. Daarnaast is het opslaan van uw bestand met een werkbare GIMP extensie, zoals .xcf, zal de toekomst te bewerken gemakkelijker.